2. Pievieno tomātus. Tomātus sagriežu vidējās šķēlēs (ne pārāk smalki). Tālāk pievieno ceturtdaļ gredzenos sagrieztus sīpolus.
3. Sasmalcinu burkānus un pievienoju dārzeņiem. Tālāk salātiem pievieno svaigus gurķus.
4. Es izmantoju daudz dārzeņu, tāpēc gatavošanas procesā katlu nomainīju pret lielāku. Tad pievienoju sasmalcinātus pētersīļus un čili piparus (var iztikt bez pipariem, ja nepatīk pikantums). Tad pievienoju etiķi.
5. Tālāk pielej augu eļļu, pievieno cukuru un sāli. Salātus samaisu un atstāju marinēties uz 3 stundām. Šajā laikā dārzeņi izdalīs lielu daudzumu sulas.
6. Salātus liek burkās. Arī atlikušo sulu salej burkās. Man sanāca 5 burkas ar tilpumu 0,75 litri. Tālāk es pārklāju burkas ar vākiem.
7. Tad liela katla dibenā ieklāj nelielu dvieli. Burkas lieku katlā un katlu piepildu ar nedaudz karstu ūdeni. Tad katlu sāk vārīt uz nelielas uguns. Sterilizēju burkas uz vidējas uguns ar vāku 25 minūtes. Tad karstās burkas cieši aizveru ar vākiem, apgriežu un pārklāju ar segu, līdz tās pilnībā atdziest.
Sastāvdaļas:
Tomāti – 1 kg
Gurķi – 1 kg
Sīpoli – 300 g
Kāposti – 300 g
Paprika – 300 g
Burkāni – 200 g
Sāls – 2 ēd.k.
Cukurs – 100 g
Etiķis 9% – 80 ml
augu eļļa – 150 g
Pētersīļi – liels saišķis
Čili pipari – 1 gabals (pēc garšas)
Lasi vēl: Vai smieklīgi, vai nē: kāpēc es katru nedēļu leju etiķi podā
Labu apetīti, dārgie lasītāji!
Tevi noteikti interesēs
- Ciklons sabojāja jūniju, bet kas būs jūlijā – sinoptiķi pastāstīja, kad iestāsies īstā vasaraby Sandra Vīgante
- Jūsu veļa smaržos ļoti svaigi pat bez veļas mīkstinātāja – pievienojiet šīs dabiskās sastāvdaļasby Jeļena Kuzmenko
- Kāpēc eksperti iesaka pēc iespējas ātrāk pielikt A4 lapu pie ledusskapja durvīmby Rinalds Bergmanis