Ģerānijas augustā ir obligāta prasība: laistiet tās uzreiz pēc ziedēšanas, lai stimulētu augšanu – augs to vienkārši dievina

Gerānijas ir ziedošs daudzgadīgs augs, kas ir ļoti populārs. To ir viegli kopt.

 

Ģerānijas ir daudzgadīgi ziedoši augi, kas ir plaši iecienīti dārzos un balkonos visā pasaulē, pateicoties to izturībai, ilgstošajam ziedēšanas laikam un dekoratīvajam izskatam. Ģerānijas pieder pie ģerāniju dzimtas, un tās nāk no Dienvidāfrikas, kur tās aug dabiskajā vidē.

Ģerānijas ir zināmas ar savām skaistajām, krāsainajām ziedkopām, kas var būt dažādās krāsās, tostarp sarkanā, rozā, baltā, purpursarkanā un oranžā. Ziedi parasti aug ķekaros un var būt gan vienkārši, gan pildīti. Lapas ir apaļīgas vai sirdsveidīgas, bieži ar dekoratīvu lapu malu un dažādu toņu zaļumu.

 Ģerānijas ir izturīgas pret dažādiem klimatiskajiem apstākļiem, taču tām patīk saulainas vietas un labi drenēta augsne. Tās ir viegli kopjamas un piemērotas gan puķu dobēm, gan podiem un balkona kastēm. Regulāra laistīšana un mēslošana veicina bagātīgu un ilgu ziedēšanu.

Ģerānijas tiek izmantotas ne tikai dekoratīviem nolūkiem, bet arī kulinārijā un aromterapijā, jo to lapas var pievienot salātiem, desertiem vai izmantot ēterisko eļļu iegūšanai. Turklāt, smaržīgās ģerānijas bieži izmanto dabīgai kukaiņu atbaidīšanai.

Lai nodrošinātu veselīgu augšanu un bagātīgu ziedēšanu, ir svarīgi regulāri noņemt novītušos ziedus un lapas. Ziemā ģerānijas var pārziemināt telpās vai siltumnīcā, jo tās nav izturīgas pret salu.

 

Augustā, pēc ziedēšanas beigām, ir svarīgi barot ģerāniju.

Ir nepieciešams palīdzēt augam atgūt spēkus. Pēdējais vasaras mēnesis tam ir ideāls laiks. Pieredzējusī dārzniece Viktorija runā par to, kas ir jādara.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment