“Gliemežiem tas nepatīk” – viņi skrien kā traki. Mans cīņas veids (recepti atradu padomju žurnālā)

Pilsētnieki apskauž tos, kas dzīvo laukos. Taču dzīve laukos nav tik bez mākoņiem, kā šķiet no pirmā acu uzmetiena. Dārznieki man piekritīs, ja teikšu – mēs tikai sapņojam par mieru! Ja nav sausums, tad ir plūdi, ja nav karsts, tad auksts. Gliemeži vien ir tā vērti!

Šajā sakarā nav paveicies tiem vasaras iedzīvotājiem, kuru zemes gabals atrodas zemā vietā. Pastāvīgi mitra augsne ir lieliska vide gliemežu attīstībai. Izmēģināju daudzus produktus, bet tikai 3 palīdzēja tos lietot kombinācijā.

Gliemežu iecienītākās dzīvotnes

Vēderkāji gliemeži jau sen ir pielāgojušies dzīvei jebkurā klimatā. Šajā laikā viņi zaudēja savu apvalku. Veiksmīgai dzīvei viņiem vajadzīgas sulīgas lapas, dienā ēna un mitrums, bet naktī ogas un dārzeņi. Kā jūs saprotat, šādi apstākļi pastāv visur. Tāpēc tie ir sastopami jebkurā dārzā un sakņu dārzā.

Gliemeži plaukst atkritumu kaudzēs, kas nav savākti kopš rudens. Tāpēc pagājušā gada lapas un citas augu atliekas nekavējoties jāizvāc, neatstājot tās dārzā.

 

Mūžībā aizgājis viens no slavenākajiem latviešu sporta komentētājiem: Viņa vārds kļuvis par leģendu

 

Kaitēkļi var kāpt zem akmeņiem un ķieģeļiem un pat izdzīvot salnas. Vai zini kur? Pagrabos un pagrabos. Šī ir lieliska vieta – tumša, vēsa, mitra un ir nodrošināts (dārzeņi un augļi). Kurš varētu lūgt labāku atrašanās vietas maiņu?

Tautas aizsardzības līdzekļi nedarbojas

 

cEs atradu lielisku metodi kaitēkļu apkarošanai. Es uzreiz teikšu, ka tie nav tautas aizsardzības līdzekļi. Tāpēc videi draudzīgas cīņas piekritējiem mana pieredze nebūs noderīga.

Es izmēģināju daudzas metodes. Viņš apkaisīja egļu skujas un olu čaumalas. Izgatavoju lamatas no linoleja un pievienoju smalko granti. Bet rezultāts bija negatīvs. Gliemežiem nebija gala. Tika uzskatīts, ka tie kļuva vēl labāki, jo tie ātri vairojās.

Lasi vēl: Zinātnieki beidzot nākuši gaismā – kāpēc kaķis jūs mīca ar ķepām un kādu vēstījumu ar to vēlas nodot

Sanāca līdz vietai, kad es iestādīju stādus, un no rīta es nonācu pie dārza dobes, un tur stāvēja tikai pliki kāti. Un varbūt kādu dienu es varētu novākt gurķus vai kāpostus! Pilnīgi aizmirsu, kas ir dilles. Gliemeži nekavējoties iznīcināja kultūru. Viņu bija daudz.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment