“Gliemežiem tas nepatīk” – viņi skrien kā traki. Mans cīņas veids (recepti atradu padomju žurnālā)

Laiks vēžveidīgo kontrolei

Stādījumu aizsardzība jāsāk tad, kad parādās barības krājumi gliemežiem. Tiklīdz zāle izkāpj no zemes, ir pienācis laiks, pretējā gadījumā jūs varat kavēties. Gliemeži ēd jebkāda veida zāli. Tāpēc, ja jūs neparūpēsieties par nezāļu izņemšanu, kaitēkļiem nebūs pēc kā atstāt jūsu vietni – viņiem jau ir ēdiens.

Agrā pavasarī, bieži mākoņainā laikā un pēc lietus, es staigāju pa savām zemēm un meklēju gliemežus un dzīvniekus. Jauno paaudzi bieži var redzēt uz slapjas zāles.

Šajā laikā uz gultām parādās pirmie dzinumi. Šis ir auglīgs lauks kaitēkļu uzbrukumiem. Šeit man palīdz 10% amonjaka šķīdums. Stādījumus apstrādāju tikai viņu dzīres laikā.

Ieleju ūdeni 10 litru lejkannā un pievienoju 2 ēd.k. l. amonjaku, es laistu vietas, kur atradu gliemežus. Kaitēkļi nevar paciest šo vielu un nekavējoties m***t. Paies 2 nedēļas, un jums dažas paliks.

Ko man darīt tālāk?

Pēc vietas apstrādes ar amonjaka šķīdumu es apstrādāju gliemežus ar indīgām zālēm. Mēs nerunājam par kvasu un alu, tie ir pilnīgi nekaitīgi gliemežiem. Ja nu vienīgi kaitēkļi tajos nenoslīkst. Citādi “putu ballīte” viņiem nāk par labu – tikai paceļ garastāvokli.

Es lietoju Oxfer – pilnīgi drošas z***s cilvēkiem, labvēlīgiem kukaiņiem un augiem. Dzelzs klatrāta savienojums gliemežus piesaista tikpat daudz kā alus. Tomēr produkts nonāk kaitēkļu vēderā un bloķē gremošanas sistēmu. Gliemeži m***t.

Šķīdumu sagatavoju šādi: izšķīdina 50 ml Oxfer 2 litros ūdens. Sagatavotais produkts ir pietiekams, lai apstrādātu 10 m2. Šo šķīdumu var izsmidzināt uz augiem vai ieliet nelielos traukos un novietot nomaļās vietās zem nojumes, lai novērstu lietus iekļūšanu iekšā.

Ik pa laikam risinājumu aizstāju ar jaunu. Lielisks līdzeklis, kaitēkļu populācija ir strauji samazināta.

Ārkārtas pasākumi

Es esmu pret narkotikām, kas kaitē videi. Tāpēc es tos izmantoju tikai ārkārtējos gadījumos. Šeit nav runa par Oxphere. Šīs zāles ir pilnīgi nekaitīgas, ko nevar teikt par produktiem, kuru pamatā ir metaldehīds. Es nevēlos to izmantot, bet nav citas izejas.

Kā lietot mārrutku lapas: no vēlīnās puves apkarošanas līdz siltumnīcas kopšanai

Kad ir liels gliemežu invāzija, es izklāju Slug Eater granulas. Jau pēc pāris dienām gliemežu skaits tiek samazināts līdz nullei. Vienīgais šīs ārstēšanas trūkums ir tas, ka tā ir jāatkārto atkal un atkal, jo tās iedarbība ir īslaicīga. Kad parādās pēcnācēji, ārstēšana ir jāatkārto.

Tāpēc es nevaru droši pateikt, vai man izdosies tos pilnībā likvidēt. Bet es priecājos, ka gliemežu skaits nav tik liels. Pastāvīga cīņa neļauj viņiem pilnībā apmesties manā īpašumā. Bet viņi arī neļauj man atpūsties. Tiklīdz es ieraugu jaunus dzīvniekus, es atgriežos “darbā”.

Kā tu cīnies ar gliemežiem dārzā? Vai esat kādreiz lietojis produktus uz metaldehīda bāzes? Kādus produktus lietojat?

 

Arī interesanti: Strutene, ne velti šo augu tā sauc. Kādas ir šīs nezāles priekšrocības?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment