Gobzems atkal pošoties uz Latviju un viņam esot plāns – noskaidrojām, ko iecerējis savulaik tik slavenais politiķis

Vai vēl atceraties savulaik tik slaveno politiķi Aldi Gobzemu, kurš pēc neveiksmēm vēlēšanās devās prom no Latvijas? Medijiem izdevies noskaidro, ka viņš grasās atgriezties Latvijā – pie tam ar negaidītu plānu.

 

Atgādinām, ka Aldis Gobzems ir bijušais Latvijas politiķis, kurš ir pazīstams ar savu aktīvo darbību valsts politikā un savām pretrunīgajām izpausmēm. Gobzems sākotnēji ieguva izglītību tiesību zinātnē un kļuva par juristu. Viņš ieguva sabiedrības uzmanību kā advokāts, bet vēlāk pievērsās politikai.

Gobzems iekļuva Saeimā 2018. gadā, kandidējot no KPV LV saraksta, kura līderis viņš bija. KPV LV bija jauna partija, kas piesaistīja vēlētājus ar solījumiem cīnīties pret korupciju un veikt fundamentālas reformas Latvijas politiskajā sistēmā. Lai gan sākotnēji viņš tika izvirzīts kā premjerministra amata kandidāts, Gobzems nespēja izveidot valdību.

Gobzems ir pazīstams ar savām tiešajām un bieži asām izpausmēm gan Saeimā, gan ārpus tās. Viņa politiskā darbība bieži izraisa pretrunas, un viņš ir iedvesmojis gan atbalstu, gan kritiku no dažādām sabiedrības grupām. Viņš bieži izsaka savas domas sociālajos medijos, kur ir ļoti aktīvs, un nav baidījies izteikt kritiku gan par saviem politiskajiem pretiniekiem, gan par Latvijas valdības darbībām. Viņa stils un pieeja politikai turpina piesaistīt plašu uzmanību, veidojot viņu par vienu no atpazīstamākajiem Latvijas politiķiem.

 

Kas pamudināja atgriešanos

Šādu soli bijušo Saeimas deputātu Aldi Gobzemu motivēja dalība Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kurās viņš kandidēja no apvienības Jaunlatvieši saraksta. Gobzems saņēma 2648 vēlētāju atbalstu, kā rezultātā pacēlās no 17. vietas sarakstā uz otro. Viņš uzsver, ka neko īpašu neesot darījis, tik ar šo partiju piekritu, lai  vārds tiktu iekļauts sarakstā.

Gobzems secina, ka vēlēšanu rezultāti pierāda, ka viņš sabiedrībai ir vajadzīgs, lai arī startējis tikai kā pateicību dieviem sev tuviem cilvēkiem.

 

Lai arī daļu darbības viņš grasās veikt no Spānijas, tomēr tuvojoties vēlēšanām, būšot arī fiziski Latvijā, lai varētu tikties ar vēlētājiem!

 

Jauna partija gan netaps. Viņš varētu pievienoties jau kādai esošai partijai, tikai šobrīd vēl nezina kurai. Gobzems arī sola izgaismot “milzīgo zirnekli” un citus nedarbus Latvijā

Latvijas publiskas un sabiedrības reakcija, spriežot pēc interneta komentāriem, gan ir atturīga un negatīva.

 

“Kārtējo reiz grib sev pievērst uzmanību!” raksta Sarmīte.

“Man arī ir vareni plāni nu un tad?” raksta Guntars.

“Pasarg’ Dievs no šī aktīvista rosīšanās!” raksta Dzintra.

Ir gan arī pa kādam pozitīvākam komentāram, kur cilvēki cenās bijušo politiķi aizstāvēt!

 

Vecāka intervija ar Gobzemu:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment