Gribi būt veiksmīgs biznesā? Mācies no šīm haizivīm!

boss

Esi informēts par trendiem

“Katru dienu es pavadu stundu līdz divas, pētot jaunumus Twitter. Nav labi būt apsēstam ar lietām, ko dara citi, bet būt informētam ir ļoti svarīgi.”

/Maikls Brančs, Willow dibinātajs un galvenais izpilddirektors. Willow ir jauna sociālā platforma, kas vērsta uz draudzības un partnerības dabisku veidošanos bezsaistē.

Pieņem pēc iespējas vairāk ielūgumu uz dažādiem pasākumiem

“Tu nekad nezini, ko satiksi vai kādu padomu saņemsi.”

/Liats Zakais, Donde Fashion dibinātajs un galvanais izpilddirektors. Donde Fashion ir meklētājs, kas ļauj lietotājiem iegādāties vairāk nekā miljons produktus no 6 tūkstošiem dažādu brendu.

Konstanti eksperimentē

“Es vienmēr izmēģinu jaunas lietas un mainu to, kā es strādāju. Kopš esam no 4 cilvēku komandas izauguši par 28, mans darbs ir būtiski mainījies, un, eksperimentējot ar jauniem paradumiem, es allaž atklāju jaunus, labākus veidus, kā vadīt savu komandu pretī izaugsmei.”

/Zaks Supalla, Particle galvanais izpilddirektors un līdzdibinātājs. Particle ir StartUp kompānija, kas ar Kickstarter palīdzību savākusi 1,1 miljonu ASV dolāru, savukārt ar series A finansējumu 4,9 miljonus ASV dolāru.

Apkaro ideju trūkumu ar rotaļlietu palīdzību

“Mūsu ofiss ir pilns ar visu, par ko varētu sapņot zinātkārs bērns. Sākot ar futbolbumbām, beidzot ar šaha dēlīšiem. Kad vien mana domāšana nonākusi stūrī, izspēlēju ašu šaha partiju vai uzbūvēju kaut ko no lego, ļaujot smadzenēm uzelpot. Tad atpakaļ pie rasējamā dēļa. Vienmēr iedrošinu savu komandu rīkoties tieši tāpat. Gluži kā jebkuram muskulim, smadzenēm nepieciešama atslodze pēc treniņa.”

/Dans Hogans, Medalogix dibinātājs un galvanais izpilddirektors. Šī ir veselības aprūpes tehnoloģiju kompānija, kas nodrošina datu analīzes, darba plūsmas un  biznesa vadības risinājumus no mājas apstākļiem līdz modernām slimnīcām.

Nekad nebaidies sazināties ar kādu, kurš ir “pārāk augstā amatā”

“Lielākoties cilvēki ir ļoti atsaucīgi, ja esi tiešs un atklāts par to, ko tev no viņiem vajag, un to, ko tu vari piedāvāt.”

/Kīgans Sčouvenburgs, SOLS galvanais izpilddirektors. SOLS ir 3D printēšanas tehnoloģiju kompānija.

Padari punktualitāti par prioritāti

“Es cenšos uz katru norunāto tikšanos un pierakstu ierasties laikā – katru dienu bez izņēmuma. Daudziem šis varētu likties pavisam normāls likums biznesa pasaulē, bet jūs pat nespējat iedomāties, cik daudzi cilvēki to nepadara par prioritāti. Ja līderis konstanti kavē, tas citiem parāda, ka viņš ir neuzticams un viņam nav nekādas atbildības sajūtas pret indivīdiem, ar ko viņš kopā strādā.”

/Endijs Beilijs, Petra dibinātajs. Biznesa apmācību un trenēšanas firma, kas apkalpo 58 uzņēmumus 17 ASV štatos.

Nekad nelūdz kādam darīt kaut ko, ko pats nedarītu

“Lai cik aizraujoša būtu tava kompānija vai problēmas, ko risini, laiku pa laikam radīsies arī uzdevumi, kas vienkārši būs garlaicīgi vai nogurdinoši. Parādot, ka esi gatavs atrocīt piedurknes, kad apstākļi klūst smagāki, būsi pozitīvs piemērs savai komandai. Tu būsi patīkami pārsteigts, kādus rezultātus tas nesīs.

/Herberts Mūre, WiseBanyan līdzdibinātajs un izpilddirektors. WiseBanyan ir bezmaksas finansiālais padomdevējs, kas samazina izdevumus un palīdz cilvēkiem iegūt ieņēmumus ātrāk.

Meditē

“Meditācija 20 minūtes no rīta un tikpat ilgi vakarā ir perfekts papildinājums ikdienas treniņam, vienalga, vai tas ir gājiens uz zāli vai skrējiens vietēja stadionā. Kopš uzsāku šo rutīnu, esmu pamanījis, cik ļoti ir cēlusies mana mentālā prāta skaidrība un koncentrēšanās spējas.”

/Eliots Tomaeno,  ASTRSK (sabiedrisko attiecību aģentūra) dibinātajs un izpilddirektors.

Braucot mašīnā, klausies pašizaugsmes audio grāmatas

“Katru dienu, braucot uz un no darba, mašīnā atrodos aptuveni 45 minūtes. Šo laiku es varētu pavadīt, klausoties mūziku vai radio raidījumus, taču biežāk izvēlos pašizaugsmes audio grāmatām. Pēdējo divu ar pusi gadu laikā esmu noklausījies gandrīz 40 dažādas grāmatas, kas man ir devušas neiedomājamu redzējumu, kā vadīt savu biznesu un asināt savas prasmes. Audio gramatām priekšroku dodu, jo tās iespējams noklausīties ātrāk, ja salīdzinām ar papīra grāmatu lasīšanu. Bez tam, ja mājās ir mazi bērni, lasīšanai laiku atrast ir gandrīz neiespējami.”

/Džordžs Zlatins, Digital Third Coast līdzdibinatājs un operāciju direktors. Šī ir pilna servisa digitālā mārketinga aģentūra, kas apkalpo klientus visā pasaulē.

Lasi vēl: FOTO: Brazīliešu narkokaralis cietumā dzīvo lielākā luksusā nekā bagātākie iedzīvotāji Latvijā

Sāc katru dienu ar pozitīvu attieksmi

“Es katru dienu sāku ar vienu pamatdomu – esmu pateicīgs par savas dzīves bagātībām.  Ģimeni, draugiem, kompāniju un daudz ko citu. Labas lietas nekad nenāk viegli. Smags darbs un nodošanās tam vienmēr atmaksājas un nes augļus. Sākt dienu ar spēcīgu, pozitīvu domu, ir labākais, ko savā labā vari darīt. Es uzskatu, ka pozitīva domāšana ir atslēga visu šķēršļu pārvarēšanā. Šo pašu domu izstaro arī mana komanda. Pozitīvisms, tāpat kā negatīvisms, ir lipīgs. Padomā – viens sapuvis ābols kastes apakšā ar laiku sabojās tos visus. Izvēlies būt pozitīvs un vēro, kā tava attieksme iespaido citus.”

/Harijs Milefskajs, SnoopWall izpilddirektors – novērošanas un drošības kompānija ar 30 internacionāliem klientiem.

Padari katru sapulci par “otro sapulci”

“Vienmēr laicīgi sagatavo visus papīrus pirms sapulces, izlasi tos, nekad vienkārši neizlaid lappusi. Ja būsi šādi sagatavojies, sapulces paies ātrāk un efektīvāk.”

/Kregs Bondijs, izpilddirektors Experian North America, ko žurnāls Forbes nosaucis par vienu no 100 inovatīvākajam kompānijām pasaulē.

Savāc ap sevi cilvēkus, kuri papildina tavas prasmes

“Esot līderim, tev noteikti radīsies sajūta, ka tev viss jāizdara un jāzina pašam, bet tu nekad nevarēsi būt labākais it visā. Kāds no maniem mentoriem man teica – fokusējies uz savām stiprajām pusēm un veido komandu ar talantīgiem cilvēkiem, kuru stiprās puses ir tās, kuras tu nepārvaldi. Pieņemot to, tu kļūsi par stiprāku cilvēku un personību.”

/Mets Lautzs, izpilddirektors Corvisa, “mākoņu” komunikācijas un kontaktu centra risinājumu nodrošinātajs

Pastaigājies pirms dodies gulēt

“Katru vakaru, kad bērni aizgājuši gulēt, es viens pats dodos 30 minūšu ilgā pastaigā bez mūzikas. Tas iztīra manu galvu, nomierina mani, atbrīvo no stresa un dod man skaidrāku redzējumu par prioritātēm. Vissvarīgākais – pēc tam es guļu kā zīdainis. Šīs nodarbes svarīgumu es iemācījos pirms 15 gadiem, kad izlasīju grāmatu par Hariju Trūmenu, kam nācās būt par prezidentu sarežģītajā laikā neilgi pēc Otrā Pasaules kara.

/Čārlijs Silvers, Algebraix Data izpilddirektors. Šī kompānija bija pirmā, kas radīja universālu datu moduli – tās tehnoloģijām ASV pieder jau 9 dažādi patenti.

Aststāj darbu ārpus guļamistabas

“Tavai guļamistabai jābūt svētnīcai. Neienes tajā TV, radio vai citas elektroierīces, strādā ārpus tās. Radot zonu, kurai nav nekāda sakara ar darbu, mēs dodam sev vietu, kur mazināt stresu un pilnvērtīgi atpūsties. Tas savukārt palīdzēs darbu, kas darāms, izpildīt daudz efektīvāk, bet kas vissvarīgāk – tavs partneris to ļoti novērtēs.”

/Marks Falčers, viens no Veestro dibinātājiem un izpilddirektoriem. Šī ir uz augu bāzes balstītu ēdienu piegādes firma.

Trenējies katru dienu

“Es aizrautīgi trenējos savas dzīves pēdējos 12 gadus – vienalga vai skrienu vai cilāju svarus. Tas manā dzīvē spēlē ļoti svarīgu lomu gan ikdienas attiekmsē, gan darba produktivitātes potenciālā.”

/Hanibals Baldvins, viens no SiteZeus dibinātajiem. Šī kompānija rada web risinājumus, kas saistīti ar lokācijas vietu pārlūkošanas un nekustamo īpašumu pārvaldes tehnoloģijām ar nolūku palīdzēt dažādiem viesmīlības uzņēmumiem.

Veido sarakstus

“Papildu ikdienas darāmo darbu sarakstam es izveidoju sarakstu ar lietām, kas jāizdara nedēļas un mēneša laikā, lai turētu savu kompāniju uz pareizajām sliedēm mērķu sasniegšanai.”

/Doktore Lisa Doleva, dibinātāja un izpilddirektore Qylur, automatizētu un pašapkalpotu somu skenēšanas tehnoloģijas radītāji.

Katru dienu parunā ar vismaz vienu klientu

“Tas pavisam noteikti ir labākais veids, kā ievākt atsauksmes par kompāniju un izprastu biznesu vēl dziļāk. Mana kompānija bez klientiem ir nekas. Informācija, kuru no tiem saņemu, ļoti ietekmē manas kompānijas darbību un palīdz izstrādāt plānus nākotnei.”

/Navids Hadzada, GoButler izpilddirektors un dibinātājs. Šī firma darbojas kā digitalizēts personiskais asistents.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Paņem savu Laimīgo Biļeti jau šodien: http://bit.ly/2en6QyG</cite>

    Neatliec uz rītu, ko vari izdarīt jau šodien. Paņem savu Džekpotu nesošo Laimīgo Biļeti jau tagad un sāc 2017. gadu ieejot dzīvē, par kādu vienmēr esi sapņojis!

Leave a Comment