Grieta Sipeniece atklāti par vecāku šķiršanos

Baiba Sipeniece-Gavare izklāsta raidījumā “Pasaki to skaļi!”, ka viņai bija ļoti būtiski nodrošināt, lai viņas šķiršanās no bijušā vīra nenegatīvi ietekmētu tēva un meitas attiecības. Pieaugušajiem jāapzinās, ka bērni nav vainīgi vecāku attiecību neveiksmēs.

 

Pasākumu vadītāja un radio personība Baiba Sipeniece-Gavare, piedaloties televīzijas raidījumā, dalās, cik liela nozīme bija viņai šķirties no savas pirmā vīra, mākslinieka Aivara Vilipsōna.

 

Šajā laulībā dzimusi viņas vecākā meita Grieta, un tas bija viens no iemesliem, kādēļ šķiršanās procesam bija jānotiek ar cilvēcību. Baiba vēlējās, lai meitas un tēva attiecības paliek tuvas.

 

Visiem pieaugušajiem vajadzētu apzināties vienu lietu – jūsu personīgās attiecības ir tikai jūsu lieta, bet bērnam ar vecākiem ir pilnīgi citādas attiecības. Nav jēgas mulsināt situāciju, bērni nav atbildīgi par vecāku neveiksmēm kopdzīvē.

Pati Grieta atklāj, ka sākumā bija grūti pielāgoties pie jaunajiem ikdienas rituāliem, bet viņa ir pateicīga savai mammai, ka tēvs viņas dzīvē nav pazudis un viņš joprojām ir ar viņu.

 

Es paralēli uzaugu gan ar tēti, viņš manā dzīvē visu laiku ir bijis, gan ar savu patēvu Gati. Man nebija nekādas dalīšanās. Sākumā varbūt bija grūtāk pierast, ka manā dzīvē ir parādījies vīrietis, kurš bioloģiski nav mans tēvs.

Sarunas gaitā jaunā sieviete min, ka ar Gati viņai izveidojušās ļoti cieņpilnas un mīlošas attiecības. Viņa smaida, un piebilst, ka divi tēti ir labāk nekā neviens.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment