Daudzi atsakās izmantot blakusproduktus, jo, nepareizi pagatavojot, aknas paliek cietas un nav pārlieku garšīgas.
Tomēr, izmantojot dažus noteikumus, šie trūkumi izzūd.
Taču ne visi triki ir zināmi un populāri, atgādina blogere un kulinārijas eksperte Beatrise Koha.
Piemēram, tikai retais zina, kāpēc pirms gatavošanas aknas ir jāaplej ar verdošu ūdeni.
Ko dod iepriekšēja aknu blanšēšana
Kā izrādās, šis vienkāršais triks palīdzēs jebkurai aknai iznākt mīkstai un sulīgai. Arī verdošs ūdens palīdzēs noņemt iespējamo rūgtuma piegaršu.
Procedūru veiciet pareizi.
Vispirms parastajā veidā sagatavojam aknas. Tas ir, subproduktu nomazgā, attīra no nevajadzīgiem elementiem vēnu un plēvju veidā.
Lasi vēl: Kāpēc nevajag un nedrīkst palīdzēt pieaugušajiem bērniem
Pēc tam subprodukts nekavējoties jāsadala gabaliņos, kas būs optimāli cepšanai.
Pēc tam bļodā ielej karstu ūdeni un uz pusminūti tajā ievieto sagrieztos aknu gabaliņus. Pēc tam ņem aknas un kādu laiku tur zem auksta ūdens.
Pēc šīs procedūras akniņas būt gatavas cepšanai vai citam pagatavošanas veidam, un tās būs neticami sulīgas!