Gudrs šoferis izskaidro, kā rīkoties, kad pretimbraucošais vadītājs ir sakrustojis rokas – būtiski auto vadītājiem

Daudzi cilvēki nesaprot, ka automašīnas vadīšana ir ļoti atbildīgs uzdevums. Jebkura auto vadītāja neuzmanība, vieglprātība vai steiga var novest pie sekām, kuras neviens nevēlas piedzīvot. Lai kļūtu par īstu prasmīgu un pieredzējušu vadītāju, nepieciešams gan stāžs, gan pieredze.

Šodien mēs runāsim par to, kā saprast vadītāju žestus, kad atrodamies uz ceļa. Lai gan pastāv oficiāli ceļu satiksmes noteikumi, ir arī nerakstīti likumi, kurus autovadītāji ievēro. Ir lietderīgi iepazīties ar šo neformālo valodu.

Auto vadītāju žesti

Pirmkārt, jāatceras, ka jebkurus žestus jāizvērtē ar prātu. Tie nav jāuztver kā norādījumi, kas jāizpilda, bet kā informācija, kas jāņem vērā.

Iespējams, ka citi ceļa dalībnieki ar žestiem un signāliem mēģina sniegt tev pilnīgi citu informāciju, nekā tu domā. Tāpēc nepaļaujies tikai uz viņu ieteikumiem – vienmēr patstāvīgi izvērtē situāciju uz ceļa.

Lasi vēl: Pirmais dzīvnieks, kuru jūs ieraudzīsiet attēlā, atklāj jūsu personības būtību

Sakrustoto roku žests

 

Mūsdienīgi vidēja garuma matu griezumi dažāda vecuma sievietēm (Foto)

Ko varētu nozīmēt, ja pretim braucošais auto vadītājs rāda sakrustotas rokas? Cilvēks, kuram ir loģiska domāšana, noteikti sapratīs, ka uz ceļa ir notikusi kāda situācija. Bet kas īsti ir aiz šī žesta?

Visbiežāk šādā situācijā priekšā var būt problēmas ar braukšanu vai pat neiespējamība turpināt ceļu. Iespējams, priekšā ir sastrēgums vai ceļš ir slēgts citu iemeslu dēļ. Tā kā jāņem vērā, ka būs jāmaina maršruts un jāizvēlas cits ceļš.

Ir vēl dažas būtiskas detaļas, kuras jāņem vērā visiem autovadītājiem.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment