Gurķi izaugs tik daudz, ka jums apniks tos novākt: nosaukts labākais mēslojuma veids

Jau laikus pirms sezonas sākuma izvēloties īsto mēslojumu veidu, jums ir iespēja parūpēties par to, lai gurķu raža būtu vismaz divreiz lielāka kā citkārt.

Gurķu ražas daudzums ir tieši atkarīgs no tā, kādi mēslošanas līdzekļi tika izmantoti kultūras audzēšanas laikā. Tāpēc ir svarīgi izmantot tikai piemērotus līdzekļus.

Dārzkopības eksperte Anna Millere pastāstīja par universālu līdzekli, pateicoties kuram gurķi izaug divreiz vairāk.

Pēc ekspertu domām, par vispiemērotākajiem mēslošanas līdzekļiem gurķiem tiek uzskatīti īpaši “zaļie” uzlējumi. Parasti tie sastāv no nātru un citu garšaugu maisījuma.

Sagatavot šādu līdzekli ir diezgan vienkārši. Vienkārši paņemiet zaļo nātru daļu un sasmalciniet, pēc tam augu gabaliņus ievietojiet spainī. Svarīgi, lai trauks būtu piepildīts ar nātrēm apmēram līdz pusei. Pēc tam nātres piepildiet ar ūdeni apmēram līdz ¾ un atstājiet uz divām nedēļām.

Pēc noteiktā laika beigām šķīdumu atšķaida ar parastu ūdeni proporcijā viens pret desmit. Beigās atliks tikai uzklāt līdzekli uz dārzeņu dārza.

Lasi vēl: Sajauc etiķi, miltus un sāli: jūs būsiet pārsteigti, kā jūs varat izmantot šo lielisko maisījumu

Jūs varat pastiprināt iedarbību ar otru šķīdumu. To pagatavo no ūdeņraža peroksīda un ūdens. Abi šie līdzekļi jāsajauc vienā traukā. Uz 25 gramiem peroksīda ir jābūt desmit litriem ūdens. Arī tas uzlabos augsni un veicinās ražas apmērus.

Tāpat atgādinājums dārzkopjiem – nav lieki regulāri pārbaudīt gurķu stāvokli un noņemt bojātās daļas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment