Svaigi gurķi — sulīgi un kraukšķīgi dārzeņi, no kuriem var pagatavot daudz dažādu ēdienu. Taču reizēm jau pēc trim dienām tie zaudē stingrību, kļūst mīksti un krunkaini, un tādēļ vairs neizskatās tik apetelīgi.
Tas ir pavisam normāli, ja gurķi tiek glabāti nepareizi. Dalīšos ar vienkāršu paņēmienu — precīzāk sakot, ar glabāšanas veidu, kas ļaus gurķiem saglabāties svaigiem divreiz ilgāk.
Daži cilvēki mazgā gurķus, pirms tos liek ledusskapī. Tā ir visnepareizākā rīcība, jo mitrums veicina dārzeņu bojāšanos. Labāk gurķus mazgāt tikai tieši pirms lietošanas. Ja tie ir netīri, var tos vienkārši noslaucīt ar drānu, bet labāk tos nemērcēt. Ja tomēr nolemjat gurķus nomazgāt, obligāti tos pēc tam rūpīgi nosusiniet.
Kā uzglabāt gurķus, lai tie ilgāk paliktu svaigi? Atcerieties šos noteikumus:
Gurķiem patīk siltums, bet aukstums tiem kaitē. Ja tos vairākas dienas tur ledusskapī, tie var pārāk atdzist. Parasti tas negatīvi ietekmē gurķu kvalitāti: tie kļūst mīksti, zaudē stingrību un garšu, uz virsmas var veidoties iedobes.
Zemeņu – krēmsiera kūka, ko nav nepieciešams cept: manas draudzenes labākā recepte
VIDEO:
Ja plānojat gurķus izlietot tuvāko 24–72 stundu laikā, vislabāk tos uzglabāt vēsā, labi vēdināmā vietā istabas temperatūrā, izvairoties no tiešiem saules stariem un saskarsmes ar augļiem, kas izdala etilēnu.
Lasi vēl: Ja jums ir 50–70 gadi: vienmēr ejiet gulēt šajā laikā, lai uzlabotu savu stāvokli
Turiet tos prom no tādiem augļiem kā tomāti, āboli, banāni, melones vai avokado.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Kad vēlos garšīgas kotletes, bet man ir slinkums stāvēt pie plīts, es tās pagatavoju ar šo metodi
- Aicina visus savus radus, bet manu mammu nekad – kā 30 gadu laikā mani radi bija nodalīti statusa dēļ
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Ielūdzu vīrieti (52) pie sevis Jelgavā, lai kopā uzceptu piparkūkas — nepagāja ne piecas minūtes, kad viņš jau bija prom: stāstu, kas nogāja greizi
- Olivjē salāti ar citu un gardāku gaļu kā klasiskajā variantā un “rozīnīti”- lieliska svētku ēdiena recepte
- No speķa es gatavoju īstu gardumu, laizīsi pirkstus – maz zināma recepte











