Gurķu barošana ar “maizes uzlējumu”. Pēc šādas laistīšanas es novācu bagātīgu dārzeņu ražu (nožēloju, ka iepriekš to nedarīju)

Brūna maize ar jodu

Šis risinājums ir vairāk piemērots izmantošanai siltumnīcā. Ir stingri jāievēro proporcijas, pretējā gadījumā jūs varat izraisīt lapu un sakņu apdegumus.

Sagatavojiet mēslojumu no žāvētas melnās maizes (viens klaips), joda (30 ml) un ūdens (15 litri).

Uz nakti iemērciet žāvētos krekerus šķidrumā. Maisījumā ielej jodu un kārtīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga masa.
Pēc tam visu maisījumu izkāš caur marli un izmanto sakņu barošanai un stādījumu dezinfekcijai.
Izsmidziniet šķīdumu, izmantojot smidzināšanas pudeli.

Kā vajadzētu barot?

Uzklājiet gurķus mēslojumu saskaņā ar noteiktiem noteikumiem.

Lietošanas laiks un biežums
Zem katra krūma ielejam vidēji 0,5 litrus. infūzija. Procedūru veicam reizi pusotrā nedēļā. Tiklīdz uz krūma izaug piecas lapas, mēs sākam mēslot. Izrādās, ka nākamo mēslojumu veic ziedēšanas sākumā, pēc tam, kad veidojas olnīcas un līdz augļu beigām. Kopumā jums ir jāveic ne vairāk kā piecas barošanas.

Kā noguldīt?

Maizes tinktūra ir piemērota jebkuru gurķu barošanai, un to var izmantot gan siltumnīcā, gan atklātās dobēs. Veiciet procedūru vakarā. Zemei jābūt labi sasildītai.

Maizes starteris jālieto siltās dienās. Ja laiks ir vēss un jūs jau esat sagatavojis mēslojumu, izsmidziniet lapotni.

Pirms mēslošanas noteikti laistiet gurķu dobi. Pēc tam atlaidiet augsni, lai virspusē neparādās garoza. Mēslojumu var lietot, izmantojot lapotnes un sakņu metodes.

Sakņu metode ietver mēslojuma uzklāšanu saknē. Ar lapotnes metodi krūmus apsmidzina ar šķīdumu virs lapām.

Ja gurķus audzē telpās, tas nozīmē, ka pirms šķīduma lietošanas krūmus vispirms aplaista. Pēc tam apmēram pēc pāris stundām siltumnīcu nepieciešams vēdināt, un tad var pievienot mēslojumu.

Daži noderīgi padomi no pieredzējušiem dārzniekiem

Graudu mēslojums paskābina augsni, tāpēc ieteicams to sajaukt ar pelnu pulveri, īpaši, ja jūsu vietnei ir skāba augsne. Kopā ar maizes uzlējumu vēlams pievienot arī noderīgas vielas, piemēram, kāliju un slāpekli ar fosforu.

Būs labi, ja pievienosi kalciju, šajā gadījumā zeme nebūs izsmelta.

Pirms lietošanas šķīdumu noteikti izkāš;

Nogatavināšanas laikā gurķus bagātīgi aplaista ar nosēdušos šķidrumu. Tādējādi nogatavojušos zaļumu garšai pietrūks rūgtuma.

Maizes šķīdums ir īpaši labs sārmainai augsnei, jo tā ir skāba. Jā, kā mēslojums ir piemērots tikai koksnes pelnu pulveris. Uzmanīgāk vērojiet krūmus. Ziniet, ka ne tikai barības vielu trūkums negatīvi ietekmē augus, bet arī krūmi ne mazāk cieš no pārmērības.

Krūmi, kas aug ēnā, nav ļoti jālaista, lai novērstu šķidruma stagnāciju. Ja laiks ir karsts, laistīšana jāveic tikai no rīta vai vakarā, pretējā gadījumā uz mitrajām lapām var veidoties apdegumi no tiešiem saules stariem.

Daudzi dārznieki izmanto maizes tinktūru. Pēc tā lietošanas gurķi faktiski sāk ātri attīstīties. Šis dabīgais mēslojums neizjauc augsnes sastāvu un ir grūti pārspīlēt ar to.

Lasi vēl: Sulīgs un garšīgs pīrāgs “12 karotes”. Es gatavoju bez svariem! No pieejamajiem produktiem viss ir vienkārši.

Kādus mēslojumus jūs izmantojat, audzējot gurķus? Vai esat pagatavojis mēslojumu augiem no maizes drupatas? Uzrakstiet savu atsauksmi par šo mājās gatavoto mēslojumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment