Gurķu salāti bez sterilizēšanas – lieliska ziemas krājumu recepte: mums šī recepte ir kļuvusi par īstu favorītu

Tie, kas nav nogaršojuši šādus salātus, ir daudz zaudējuši! Īsta super uzglabājuma recepte ziemai. Iesaku noteikti pamēģināt!

Es šo salātu saucu par “Neapstrādāto” – svaigi, ķiplokaini, kraukšķīgi gurķīši.

Salāts no kraukšķīgiem gurķiem, sulīgiem sīpoliem, pikanta ķiploka, ar nelielu daudzumu etiķa un pavisam bez termiskas apstrādes. Tu pat nevari iedomāties šo aromātu un svaigumu, kamēr neesi nogaršojis!

Šajā receptē konservantu lomu pilda ķiploks un etiķis. Tā kā nav karstuma apstrādes, dārzeņu garša saglabājas pilnīgi dabīga. Ziemā tā smarža būs gandrīz kā no tikko noplūktiem gurķiem.

Sāls un cukura proporcijas ir nelielas, un vēl viens liels pluss – viss tiek pagatavots maksimāli vienkārši un bez liekas piepūles.
Ja vēlies saglabāt gurķus ziemai aromātiskus un svaigus, gatavo šos salātus – ziemā baudīsi ar īstu prieku!

Es ņemu 2,2 kg gurķu. Manējie ir tikko noplūkti, nelieli. Šiem salātiem var izmantot arī lielākus gurķus un pat nestandarta formas – piemēram, līkumainus.

Obligāti nogriežu gurķiem galus abos galos. Sagriežu tos ripiņās, aptuveni 6–7 mm biezās.

Tālāk sagriežu trīs sīpolus pusgredzenos. Cenšos izvēlēties sulīgus sīpolus.

Vajadzēs arī 130 g ķiploku, ko es sasmalcinu. Parasti es tos vienkārši ļoti, ļoti smalki sagriežu ar nazi. Mazāk ķiploku neņemiet, jo šajā salātā tas arī darbojas kā konservants.

Šiem salātiem lielisku garšu piešķirs dilles. Es tās sasmalcinu.

Viss nepieciešamais ir sagriezts, tagad salātu komplektēju. Pie sagrieztajiem gurķiem pievienoju sīpolus un ķiplokus.

Pievienoju dilles.

Lasi vēl: Cepamā papīra gudrības cepšanai: Jūs pat nenojaušat pat pusi- ērta gatavošana, tīra virtuve

Tālāk lieku 50 g sāls. Tas ir 2 ēdamkarotes bez kaudzes.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..