Gurķu salāti bez sterilizēšanas – lieliska ziemas krājumu recepte: mums šī recepte ir kļuvusi par īstu favorītu

 

Cukura 125 g. Tas ir 5 ēdamkarotes ar nelielu kaudzi.

Un 70 ml 9% etiķa. Tas ir 4,5 ēdamkarotes.

Visu samaisu, lai izšķīst sāls un cukurs. Pārklāju salātus ar vāku un lieku ledusskapī uz 12 stundām (var arī uz nakti).

Pēc 12 stundām paskatieties, cik daudz sulas gurķi ir izdalījuši. Aromāts ir brīnišķīgs, centīsimies to saglabāt!

Par burkām un vākiem šim salātiņam gribu teikt sekojošo — noteikti jāsterilizē!

Salātu lieku burkās, saspiežu tā, lai nebūtu tukšumu. Salātus lieku līdz pašam burkas augšām.

Atlikušo sulu, bet tās paliks diezgan daudz, lej pa burkām. Aizskrūvēju vāciņus un lieku vēsā vietā.

Garšīgie, aromātiskie gurķīši ir gatavi. Tos jāuzglabā ledusskapī vai vēsā vietā. Kur es tos glabāju? Dārzā, ledusskapī. No visām manām sagatavēm šī ir vienīgā, ko jāuzglabā ledusskapī. Bet bez šī salātiņa nekādi! Neticēsiet, bet jau otro gadu man ledusskapī stāv viena burciņa — tā gaida izdevīgu brīdi!

Recepte:

Gurķi – 2,200 kg

Sīpoli – 3 gab. (vidēja lieluma)

Ķiploki – 130 g

Dilles – 1 buntīte

Sāls – 50 g (2 ēdamkarotes bez kaudzītes)

Cukurs – 125 g (5 ēdamkarotes ar nelielu kaudzīti)

Lasi vēl: Visu vasaru ēdam gurķus kilogramiem, īpaši karstumā- turku pavārs iemācīja pagatavot aukstu uzkodu 5 minūtēs

Etiķis 9% – 70 ml (4,5 ēdamkarotes)

Iznāca 3 burkas pa 0,5 litriem katra