Cukura 125 g. Tas ir 5 ēdamkarotes ar nelielu kaudzi.
Un 70 ml 9% etiķa. Tas ir 4,5 ēdamkarotes.
Visu samaisu, lai izšķīst sāls un cukurs. Pārklāju salātus ar vāku un lieku ledusskapī uz 12 stundām (var arī uz nakti).
Pēc 12 stundām paskatieties, cik daudz sulas gurķi ir izdalījuši. Aromāts ir brīnišķīgs, centīsimies to saglabāt!
Par burkām un vākiem šim salātiņam gribu teikt sekojošo — noteikti jāsterilizē!
Salātu lieku burkās, saspiežu tā, lai nebūtu tukšumu. Salātus lieku līdz pašam burkas augšām.
Atlikušo sulu, bet tās paliks diezgan daudz, lej pa burkām. Aizskrūvēju vāciņus un lieku vēsā vietā.
Garšīgie, aromātiskie gurķīši ir gatavi. Tos jāuzglabā ledusskapī vai vēsā vietā. Kur es tos glabāju? Dārzā, ledusskapī. No visām manām sagatavēm šī ir vienīgā, ko jāuzglabā ledusskapī. Bet bez šī salātiņa nekādi! Neticēsiet, bet jau otro gadu man ledusskapī stāv viena burciņa — tā gaida izdevīgu brīdi!
Recepte:
Gurķi – 2,200 kg
Sīpoli – 3 gab. (vidēja lieluma)
Ķiploki – 130 g
Dilles – 1 buntīte
Sāls – 50 g (2 ēdamkarotes bez kaudzītes)
Cukurs – 125 g (5 ēdamkarotes ar nelielu kaudzīti)
Lasi vēl: Visu vasaru ēdam gurķus kilogramiem, īpaši karstumā- turku pavārs iemācīja pagatavot aukstu uzkodu 5 minūtēs
Etiķis 9% – 70 ml (4,5 ēdamkarotes)
Iznāca 3 burkas pa 0,5 litriem katra
Tevi noteikti interesēs
- 5 vērtīgākās monētas Latvijā: ja tev ir kāda no tām, kolekcionāri par to ir gatavi samaksāt pieklājīgu summuby Laura Andersone
- Nosaukta sadzīves ierīce, kas ir gandrīz katrā mājā: tā patērē visvairāk elektrības un tukšo maciņuby Rinalds Bergmanis
- Nav nepieciešams katru dienu vai katru otro dienu: kāds dušas biežums ieteicams pēc 60by Rinalds Bergmanis