Cukura 125 g. Tas ir 5 ēdamkarotes ar nelielu kaudzi.
Un 70 ml 9% etiķa. Tas ir 4,5 ēdamkarotes.
Visu samaisu, lai izšķīst sāls un cukurs. Pārklāju salātus ar vāku un lieku ledusskapī uz 12 stundām (var arī uz nakti).
Pēc 12 stundām paskatieties, cik daudz sulas gurķi ir izdalījuši. Aromāts ir brīnišķīgs, centīsimies to saglabāt!
Par burkām un vākiem šim salātiņam gribu teikt sekojošo — noteikti jāsterilizē!
Salātu lieku burkās, saspiežu tā, lai nebūtu tukšumu. Salātus lieku līdz pašam burkas augšām.
Atlikušo sulu, bet tās paliks diezgan daudz, lej pa burkām. Aizskrūvēju vāciņus un lieku vēsā vietā.
Garšīgie, aromātiskie gurķīši ir gatavi. Tos jāuzglabā ledusskapī vai vēsā vietā. Kur es tos glabāju? Dārzā, ledusskapī. No visām manām sagatavēm šī ir vienīgā, ko jāuzglabā ledusskapī. Bet bez šī salātiņa nekādi! Neticēsiet, bet jau otro gadu man ledusskapī stāv viena burciņa — tā gaida izdevīgu brīdi!
Recepte:
Gurķi – 2,200 kg
Sīpoli – 3 gab. (vidēja lieluma)
Ķiploki – 130 g
Dilles – 1 buntīte
Sāls – 50 g (2 ēdamkarotes bez kaudzītes)
Cukurs – 125 g (5 ēdamkarotes ar nelielu kaudzīti)
Lasi vēl: Visu vasaru ēdam gurķus kilogramiem, īpaši karstumā- turku pavārs iemācīja pagatavot aukstu uzkodu 5 minūtēs
Etiķis 9% – 70 ml (4,5 ēdamkarotes)
Iznāca 3 burkas pa 0,5 litriem katra
Tevi noteikti interesēs
- No speķa es gatavoju īstu gardumu, laizīsi pirkstus – maz zināma recepte
- Olivjē salāti ar citu un gardāku gaļu kā klasiskajā variantā un “rozīnīti”- lieliska svētku ēdiena recepte
- Glābiet istabas puķes – biešu novārījums bagātīgai ziedēšanai, bet ar precīziem noteikumiem
- Pašizsējas puķes nav sliktākas par petūnijām: tās zied īpaši krāšņi, bet par stādiem uz palodzes var aizmirst uz visiem laikiem
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem
- Kā izvairīties no nonākšanas Uguns zirga neveiksmju sarakstā, lai 2026. gadā sev neradītu problēmas















