Es vēlos ieteikt jums izmēģināt pagatavot dārzeņu salātus, izmantojot tikai divas galvenās sastāvdaļas, papildinot ar mērci, kas ir šīs receptes “odziņa”. Varētu šķist, ka nekas īpašs – gurķi un sīpoli, taču, tiklīdz pamēģināsiet, jūs sapratīsiet to burvību.
Gurķis piešķir salātiem svaigu, kraukšķīgu un maigu garšu, kas lieliski atsvaidzina ēdienu. Sarkanais sīpols savukārt pievieno vieglu asumu un saldenumu, kas kontrastē ar gurķa neitrālo garšu, padarot salātus dinamiskākus un aromātiskākus.
Gurķu kraukšķīgums un sarkano sīpolu plānās, viegli kraukšķīgās šķēles rada patīkamu tekstūras līdzsvaru, kas padara salātus interesantākus un baudāmākus.
Šos salātus var baudīt katru dienu, un tie nekad neapnīk. Tie lieliski sader gan ar ceptiem jaunajiem kartupeļiem, gan kebabu – patiešām izcili garšīgi!
Lasi arī: Kāpēc vajadzētu izvairīties no ēdiena gatavošanas uz gāzes plīts
ĶERSIMIES PIE GATAVOŠANAS:
Gurķus nomazgā, nomizo, ja tā ir cieta vai rūgta. Un sagriež iecienītākajā veidā.
Sīpoli, man patīk sarkanie salātu sīpoli, sagrieziet tos plānos pusgredzenos.
Dziļā salātu bļodā ieklājiet gurķu kārtu, tad sīpolu kārtu un nedaudz sāli. Atkārtojiet kārtu pēc kārtas. Liek ledusskapī uz aptuveni stundu, lai gurķi izdala sulu, ja laiks to atļauj. Taču, kā rāda prakse, šādi salāti garšo labāk.
Tomēr galvenasi āķis šajos salātos ir tieši mērce!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu, kā pagatavot mērci
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi brīdina: 13. novembrī sāksies nedēļa, kas var samulsināt pat rūdītākos
- 5 kļūdas, kas džinsus padara par sievietes sliktāko izvēli: izvēloties tādas bikses, jūs izskatīsieties slikti
- “Aukstais Pilnmēness” – gada skaistākais Mēness debesīs pacelsies 4. decembrī: senas tradīcijas arī senajiem latviešiem
- Kā pareizi novembrī apsegt rozes, lai tās viegli pārziemotu un priecētu ar krāšņiem ziediem pavasarī
- Spilveni smaržos svaigi un tīri pat bez mazgāšanas, izmantojot vienu vienkāršu metodi
- ”Daudzi pat neiedomājas tur sniegu notīrīt”: par šādu pārkāpumu konkrētā situācijā 1400 eiro sods










