Pagatavosim mērci.
Sajauc 3 ēdamkarotes skāba krējuma ar ābolu etiķi. Pievienojiet cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Noteikti pievienojiet svaigus garšaugus, man šie salāti patīk ar dillēm.
Izņemiet gurķus no ledusskapja, noteciniet sulu. Pievienojiet mērci, samaisiet un pasniedziet.
Arī ābolu etiķa vietā būtu ļoti garšīgi pievienot franču sinepes. Garša būs citāda, bet ne sliktāka. Uzņemiet to kā piezīmi, ja arī jums patīk šī garšviela.
Šie salāti patiks ikvienam bez izņēmuma. Sarkanos sīpolus var aizstāt ar baltajiem sīpoliem. Tas ir gaumes jautājums.
Ja neesat izmēģinājuši šo mērci, noteikti to pagatavojiet, galvenais ir izvēlēties garšīgu skābo krējumu.
Sastāvdaļas:
Svaigi gurķi – 3-4 gab.
Sarkanais sīpols – 1 gab.
Skābais krējums – 3 ēd.k.
Ābolu sidra etiķis – 1 tējkarote.
Cukurs – 1/2 tējk.
Sāls – 1/2 tējk.
Malti melnie pipari
Svaigas dilles
Šī kombinācija viegli pielāgojas dažādām mērcēm – no klasiskā etiķa un eļļas līdz jogurta vai krējuma mērcēm. Abu sastāvdaļu maigā un harmoniskā garša izceļ mērcē esošo aromātu. Tomēr, kā jau rakstījām – silti iesakām mūsu mērces variantu!
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Šāda anomālija nebūs novērota jau desmit gadus – kam jāsagatavojas maija beigās un jūnija sākumāby Sandra Ločmele
- Pirms divām nedēļām atgriezos Latvijā no Spānijas un uzaicināju ciemos bijušo vedeklu un savu mazmeituby Rinalds Bergmanis
- Tieši šodien, pusfināla dienā, kad ”Tautumeitas” kāps uz skatuves mainījušās bukmeikeru prognozes par Latvijas pārstāvēmby Sandra Ločmele