Pagatavosim mērci.
Sajauc 3 ēdamkarotes skāba krējuma ar ābolu etiķi. Pievienojiet cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Noteikti pievienojiet svaigus garšaugus, man šie salāti patīk ar dillēm.
Izņemiet gurķus no ledusskapja, noteciniet sulu. Pievienojiet mērci, samaisiet un pasniedziet.
Arī ābolu etiķa vietā būtu ļoti garšīgi pievienot franču sinepes. Garša būs citāda, bet ne sliktāka. Uzņemiet to kā piezīmi, ja arī jums patīk šī garšviela.
Šie salāti patiks ikvienam bez izņēmuma. Sarkanos sīpolus var aizstāt ar baltajiem sīpoliem. Tas ir gaumes jautājums.
Ja neesat izmēģinājuši šo mērci, noteikti to pagatavojiet, galvenais ir izvēlēties garšīgu skābo krējumu.
Sastāvdaļas:
Svaigi gurķi – 3-4 gab.
Sarkanais sīpols – 1 gab.
Skābais krējums – 3 ēd.k.
Ābolu sidra etiķis – 1 tējkarote.
Cukurs – 1/2 tējk.
Sāls – 1/2 tējk.
Malti melnie pipari
Svaigas dilles
Šī kombinācija viegli pielāgojas dažādām mērcēm – no klasiskā etiķa un eļļas līdz jogurta vai krējuma mērcēm. Abu sastāvdaļu maigā un harmoniskā garša izceļ mērcē esošo aromātu. Tomēr, kā jau rakstījām – silti iesakām mūsu mērces variantu!
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Spilveni smaržos svaigi un tīri pat bez mazgāšanas, izmantojot vienu vienkāršu metodi
- Eksperte uzsver, lai šoziem iedzīvotāji neaizver savas komposta tvertnes vāku: ”Ļaujiet pārziemot šīm radībām tur”
- Draugs nopirka māju Zvejniekciemā pie jūras un tagad “kož pirkstos” – stāstu, kas par lietu
- Saeima atbalsta jaunu likumu: no nākamā gada 1. jūlija mainīsies cenas vairākiem pārtikas produktiem (+ VIDEO)
- Kā pareizi novembrī apsegt rozes, lai tās viegli pārziemotu un priecētu ar krāšņiem ziediem pavasarī
- Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, šajā pasaulē ieradušies ar lielāku mērķi – viņiem ir “senas un gudras” dvēseles









