H&M akciju kritums par 13% un pārdošanas apjoma samazinājums

H&M akcijas ceturtdienas rītā kritās par vairāk nekā 14% pēc tam, kad uzņēmums ziņoja par mazāku, nekā gaidīts, otrā ceturkšņa peļņas pieaugumu, raksta CNBC.

Akcijas nedaudz samazināja zaudējumus un līdz plkst. 9:00 pēc Londonas laika samazinājās par 13 %.

Pasaulē otrais lielākais mazumtirgotājs paziņoja, ka darbības peļņa par periodu no marta līdz maijam sasniedza 7,1 miljardu Zviedrijas kronu (672 miljonus ASV dolāru), kas ir zemāka par analītiķu prognozētajiem 7,37 miljardiem Zviedrijas kronu, kā liecina LSEG aptauja.

Tomēr otrā ceturkšņa rezultāts bija augstāks par 4,7 miljardiem Zviedrijas kronu, kas tika reģistrēti tajā pašā periodā pagājušajā gadā.

Uzņēmums arī paziņoja, ka sliktie laikapstākļi, visticamāk, samazinās pārdošanas apjomus jūnijā, un uzņēmums paredz, ka tie samazināsies par 6 %, rēķinot vietējā valūtā, salīdzinājumā ar to pašu periodu pagājušajā gadā.

H&M izpilddirektors Daniels Ervērs apšaubīja uzņēmuma spēju sasniegt šogad izvirzīto peļņas maržas mērķi.

“Mūsu mērķis 2024. gada darbības peļņas norma 10 % apmērā saglabājas,” viņš teica. “Tomēr nosacījumi šā līmeņa sasniegšanai šogad ir kļuvuši sarežģītāki, jo tiek vērtēts, ka ārējie faktori, kas ietekmē mūsu iepirkumu izmaksas un pārdošanas ieņēmumus, tostarp materiāli un ārvalstu valūta, gada otrajā pusgadā ietekmēs negatīvāk, nekā mēs gaidījām.”

Viņš piebilda, ka uzņēmums turpina ieguldīt līdzekļus gan tiešsaistē, gan veikalos, un veikalu modernizācija Parīzē, Milānā, Berlīnē, Stokholmā, Hamburgā un Minhenē sekos jau veiktajiem uzlabojumiem Ņujorkā, Londonā un Tokijā.

Tas notiek laikā, kad pieaugošās dzīves dārdzība un pēc pandēmijas izdevumu samazināšanās ir ietekmējusi gan lielveikalu, gan luksusa preču mazumtirdzniecības pārdošanas apjomus.

Šā mēneša sākumā Zara īpašniece Inditex ziņoja par pārdošanas apjomu samazināšanos pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada izaugsmi, bet norādīja uz pieaugumu maijā.

Tikmēr Ķīnā dibinātais ātrās modes gigants Shein, kas gatavojas publiskam kotējumam Londonā, ir izkonkurēji savu vietu starp Eiropas mazumtirgotājiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment