Ideāls vecums laulībām: ko domā zinātnieki un psihologi

Saskaņā ar sociologa Nikolasu G. Volfingeru, labākais vecums, kad precēties, lai izvairītos no šķiršanās, ir no 28 līdz 32 gadiem. Šis intervāls ne gluži atbilst provizoriskajiem secinājumiem – 28 gadi ir tuvāk 45% noteikumam. Saskaņā ar Volfingera pētījumiem pāra izredzes šķirties pieaug par 5 % katru gadu pēc 32 gadu vecuma.

Psihoterapeite Laurija Gotlība par optimālo laulības vecumu uzskata 25-30 gadus. Tiem, kuri apprecas 25 gadu vecumā, ir par 50 % mazāka iespēja šķirties nekā tiem, kuri apprecas 20 gadu vecumā.

Gotlība uzskata, ka agrīnu laulību problēma ir tā, ka šajā vecumā vēl nav pietiekamas pieredzes un prasmju. 25 gadu vecumā cilvēki jau labāk saprot, ko viņi vēlas no dzīves, un var attīstīties kā pāris. Viņa teica, ka pētījumi liecina, ka līdz 32 gadu vecumam katrs laulības gads samazina šķiršanās iespēju par 11 procentiem; pēc 32 gadu vecuma šķiršanās iespēja sāk pieaugt par 5 procentiem gadā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Šīs metamorfozes izskaidrojums ir vienkāršs. Ar vecumu cilvēki kļūst aizvien spītīgāki, stingrāki un mazāk atvērti attiecībās. Viņiem ir citas cerības nekā tad, kad viņi bija jaunāki un elastīgāki. Ietekmi atstāj arī negatīvā pieredze, kas gūta iepriekšējo attiecību dēļ, tāpēc kļūst grūtāk veidot jaunas attiecības.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment