Ieleju olas verdošā pienā un gatavoju tādu gardumu; tikai 3 sastāvdaļas

Mājas siers jau sen ir kļuvis par ierastu ēdienu mūsu galdā. Mūsdienās to bieži gatavo tie, kam nepatīk bezgaršīgie veikalā nopērkamie analogi un kuri dod priekšroku, lai arī ne tik aromātiskiem, bet dabīgiem, mājās gatavotiem ēdieniem.

Mājas siers var būt labāks nekā veikalā nopērkamais tāpēc, ka tas parasti ir svaigāks, mazāk apstrādāts un satur mazāk piedevu un konservantu.

Dažreiz mājas siers tiek gatavots tradicionāli, izmantojot dabīgus produktus un senās receptes, kas var nodrošināt labāku garšu un tekstūru.

Turklāt, veicot sieru mājās, jūs varat kontrolēt sastāvdaļas un to, cik ilgi tas nogatavosies, lai sasniegtu tieši jums patīkamo garšu.

Turpretī veikalā nopērkamais siers bieži ir masveida ražojums, kas var saturēt konservantus, mākslīgus piedevas un būt apstrādāts ar dažādiem ķīmiskiem procesiem, lai pagarinātu glabāšanas laiku vai uzlabotu tekstūru.

Tāpēc, ja jums svarīga svaiguma un dabiskuma sajūta, mājas siers varētu būt labāks izvēle.

 

Lai pagatavotu, tev vajadzēs šādas sastāvdaļas:

Pilna tauku satura piens, ideālā gadījumā – mājas piens;
200 grami trekna krējuma;
3 olas;
1 tējkarote sāls.

 

 

 

Pagatavošanas gaita:

Ar putotāju sakuļam krējumu un olas.

Pienam pieberam sāli un uzkarsējam to uz plīts. Izvēlamies katliņu ar biezu dibenu, lai masa vienmērīgi uzkarstu un piens nepiedegtu, kas var radīt nepatīkamu aromātu vai garšu.

Uzkarsējam pienu līdz vārīšanās temperatūrai un ielejam tajā olu un krējuma maisījumu.

Intensīvi samaisām masu un vārām 5 minūtes uz lēnas uguns.

Tu redzēsi, kā masa sabiezē un sākas pakāpeniska biezpiena atdalīšanās no sūkalām.

Pārklājam caurduri ar marli un izlejam maisījumu no katliņa, ļaujot sūkalām labi notecēties.

Biezpienu ieliekam marlē zem slodziņa un atstājam uz 4 stundām.

Ja izmantoji treknus produktus, mājas sieram būs spilgta, krēmīga garša un aromāts, tas būs blīvs, bet mīksts.

Daudzas saimnieces iesaka pilnībā nenotecināt sūkalas, un viņām ir taisnība: tādā veidā produkts uzglabājas daudz ilgāk un nebojājas. Tāpēc vari izmēģināt veco labo metodi: ieliec mājas sieru stikla traukā un piepildi to ar atdzesētām sūkalām – tas pagarina glabāšanas laiku par pāris nedēļām.

Priecāsimies, ja tev noderēs šī recepte un tu dalīsies ar to sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment