Iemācījos likvidēt celmus pēc ķīniešu metodes. Šie puiši noņem milzīgus celmus, pat nenosvīstot

Pavasarī man vajadzēja likvidēt koka celmu sava zemes gabala stūrī. Sākumā es domāju, ka to darīšu pāris dienas. Koku celmu izraušana nav ātrākais un vieglākais veids, kā tos likvidēt.

Pirms uzsākt šo apšaubāmo “Sizifa uzdevumu”, es nolēmu meklēt informāciju par to, kā cilvēki parasti risina šo problēmu. Un es atradu ķīniešu metodi lielu celmu noņemšanai. Šī metode man šķita optimāla, un es nolēmu tajā dalīties ar jums.

Veco celmu noņemšanas veidi

Ja jūs darāt to vecmodīgi, jums ir jāsakaļ celms ar cirvi, cītīgi izliekoties par brutālu norvēģu kokgriezēju. Koku var griezt arī ar zāģi, bet zem augšdaļas vienmēr ir saknes, kuras arī ir grūti izņemt.

No dārzkopjiem kaimiņiem uzzināju, ka celmā var izurbt caurumus, piepildīt ar salpetru, celmu apklāt un pagaidīt, kamēr tas sapūs no iekšpuses. Uz manu jautājumu par to, cik ilgi jāgaida, viņi atbildēja: “Divi gadi!” Šī atbilde man nepavisam nederēja.

Vīlies savā vectēva metodēs, es nolēmu vienkārši sadedzināt šo neveiksmīgo celmu. Un tad es atcerējos, ka ar vienkāršu uguni nepietiek, lai efektīvi iznīcinātu tik blīvu koksni.

Der atcerēties, ka vietās, kur augsnē ir kūdra, parasti ir aizliegts dedzināt celmus. Tas var aizdegties tik stipri, ka nepalīdzēs nespēs palīdzēt.

Bet manā mālainā augsnē kūdras nebija. Un nolēmu izmantot ķīniešu metodi, ar kura palīdzību pāris stundu laikā tiku vaļā no iespaidīga celma. Tagad es dalīšos ar jums šajā noslēpumā no gudriem aziātiem.

Benzīns un ksilols

Saskaņā ar Āzijas algoritmu ar celmu vietnē bija jārīkojas šādi:

Izurbiet tajā vairākus iespaidīgus, platus caurumus.

Trīs litru traukā sajauc 0,5 litrus benzīna ar 0,5 litriem ksilola. Sasmalciniet nedaudz putu šajā burkā. Pagaidiet, līdz tas izšķīst.

Ielejiet sabiezināto maisījumu iepriekš izurbtajos caurumos.

Pārejiet 10 soļus tālāk vai pat tālāk, un pēc tam paspējiet aizdedzināt.

zināt šo maisījumu. Lai to izdarītu, varat mēģināt iemest sērkociņu uz celma.

Šis maisījums sadedzina ļoti karsti. Izrādās, ka tas ir aptuveni 1200 grādi. Šādam eksperimentam būtu labi apliet ūdeni ap celmu un izkaisīt smiltis tuvumā. Pie rokas jābūt arī ugunsdzēšamajam aparātam un smilšu spaiņiem. Pirms jūs to zināt, celms būs nekas cits kā ogles. Lai gan šajā gadījumā galvenais, lai ogles paliek tikai no celma.

Ja šī metode jums šķiet radikāla un bīs***a, tad vēlos pastāstīt par citiem veidiem, kā atbrīvoties no celmiem savā īpašumā. Izmantojot benzīnu un ksilolu, ko pārdod degvielas uzpildes stacijās un datortehnikas veikalos, jūs varat sabojāt auglīgo augsnes slāni pie celma. Bet pēc pāris gadiem viņš atveseļosies pats.

Man bija svarīgs ātrs rezultāts, tāpēc izmantoju radikālu metodi. Noņemtā celma vietā plānoju uzstādīt auto. Kad celms atrodas zemes gabala vidū un plānojat tur iestādīt sakņu dārzu, labāk neizmantot ķimikālijas vai ļaunprātīgu dedzināšanu.

Visur sastopamās skudras

Tiem, kuriem nav kur steigties, skudras palīdzēs atbrīvoties no celmiem . Zemes strādnieki, kas tiek pārvietoti uz celmu  pēc pāris gadiem to pārvērtis putekļos.

Lasi vēl: Kāpēc ābelē iedurta nagla dod neticamu ražu

Lai skudras piebarotu pie celma, blakus var novietot plakanu ūdens trauku, kā arī iemest tur sapuvušos augļus un dārzeņus. Pēc 2-3 gadiem šie puiši tiks galā ar koku, bet pēc tam būs jāpārvieto uz vietas malu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment