Iemācījos likvidēt celmus pēc ķīniešu metodes. Šie puiši noņem milzīgus celmus, pat nenosvīstot

 

Vecais labais salpetrs

Pieredzējuši dārznieki iesaka celmā urbt, lai to nededzinātu, bet gan ieliet salpetru, samitrināt, pārklāt ar plēvi vai polietilēnu un pēc tam atstāt to uz pāris gadiem. Pēc šādas izpildes celms sāks lēnām sadalīties.

Salpetra vietā daži amatnieki dažreiz izmanto kaut ko līdzīgu “Tornado”. Nezāļu iznīcinātājs iznīcina augus un koksni. Bet zibens ātrumā ar celmu netiks galā. Tiem pašiem mērķiem ir piemērots arī bēdīgi slavenais raundaps, taču tas arī sabojās augsni zem celma. Lai augsne būtu audzēšanai piemērotā stāvoklī, varat izsaukt skudras.

Sāls zemei

Sāls, protams, traucē kultivēto augu augšanu, taču tā kaitē augsnei daudz mazāk nekā neveiksmīgās ķimikālijas, turklāt lietus un bieža laistīšana to ātrāk izskalo no zemes.

Lai uzklātu sāli, kokā tiek izurbti caurumi un tajās ielej sāli. Vienam celmam vajadzētu divus kilogramus galda sāls. Pēc tam sāli samitrina un pārklāj ar plēvi. Tas izžūst jebkura koka sakņu sistēmu aptuveni pusotra gada laikā.

Glābšanas urīnviela

Urīnviela ir labs slāpekļa mēslojums. Šis mēslojums ir drošs augsnei, tāpēc celmu noņemšana ar tā palīdzību tiek uzskatīta par drošāko un vēlamāko metodi.

Urīnvielu ielej celmā izurbtajos caurumos. Pēc tam šīs bedrītes vēl samitrina ar ūdeni, un tad celmu cieši aptin ar plēvi, lai radītu siltumnīcas efektu.

Jau pēc sešiem mēnešiem koksne zem plēves tik ļoti mīkstinās, ka to var viegli noņemt mehāniski. Un pēc pāris gadiem pēc urīnvielas lietošanas celms pārvārtīsies putekļos.

Pirms izvēlēties noņemšanas metodi, ir vērts noskaidrot, ar kādu koksni nāksies saskarties. Jo blīvāks koks, jo radikālākas metodes izvēlas tā iznīcināšanai. Var būt arī problēmas ar sakņu sistēmu. Ja pēc spēcīga un veca stumbra nociršanas paliek celms, tad visu sakņu noņemšana no pazemes būs problemātiska.

Daži dārznieki pilnībā nenoņem celmus, bet izgriež tiem serdi. Viņi veido puķu dobes šādu celmu iekšpusē. Un no regulāras laistīšanas šīs puķu dobes pakāpeniski iznīcina sevi.

Lasi vēl: Ja uz gurķiem dominē neauglīgi ziedi, es tos laistu ar šo mēslojumu. Augs sieviešu ziedu bezdibenis ar gurķiem

Celms var būt lielisks vietnes papildinājums. Dažreiz tā virsma ir izlīdzināta un pārklāta ar galda virsmu, tādējādi izveidojot āra grila galdu. Pastāstiet mums, kā jūs cīnījāties ar celmiem vietnē un kas no tā sanāca?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment