Iemācījos pareizi pagatavot jebkuru ievārījumu, lai neveidotos putas: noderīgs turku mājsaimnieču noslēpums

Ne velti viņi saka: “Dzīvo un mācies!” Turku mājsaimnieces mīl gatavot un saglabāt daudz garšīgu ēdienu. Un, kā izrādījās, viņiem ir daudz savu noslēpumu, par kuriem man personīgi pat nebija aizdomas, un sākumā es pat biju skeptisks.

Visu mūžu, gatavojot ievārījumu, esmu saskārusies ar putām, īpaši, ja ievārījuma pagatavošanas trauks ir mazs un ogas ir līdz vākam. Man bija jāstāv virs krūzes, savācot putas.

Varbūt, protams, kādam tas nav tik darbietilpīgs process, bet, ja ir kāds veids, kas paglābs no liekiem darbiem, tad kāpēc gan to neizmantot, vai ne?

Es tagad negatavoju ievārījumu tik bieži kā agrāk, bet es to joprojām gatavoju. Reizēm ziemā gribas kaut ko “to”, un tajā brīdī es labprāt atveru ķiršu ievārījuma burciņu, tas ir tik garšīgi.

Tātad, ko turku sievietes iesaka darīt, lai atbrīvotos no putām? Tas ir vienkārši.

Uzliekot bļodu ar ogām uz uguns, pagaidiet, līdz masa sāk vārīties. Tiklīdz parādās pirmie burbuļi, pievienojiet nelielu gabaliņu sviesta. Pārsteidzoši, putas tiešām izšķīst uzreiz!

Es paskaidrošu, kas ir noslēpums. Sviests uz ievārījuma virsmas izveido nelielu elastīgu tauku kārtiņu, caur kuru gaisa burbuļiem būs grūtāk izlauzties cauri. Pievienojot 10 gramus sviesta, jums nav jāstāv verdoša ievārījuma trauka tuvumā un pastāvīgi jātīra augošās putas!

Tūlīt atbildēšu uz jūsu jautājumiem: no maza sviesta gabaliņa nebūs ne garšas, ne smaržas! Eļļa arī neietekmē sīrupa krāsu. Kas attiecas uz taukaino plēvi, tad man tā bija ķiršu ievārījumā ar riekstiem, bet niecīgā daudzumā! Un, kad ievārījums pilnībā atdzisa, filma pazuda.

Lasi vēl: Kā saglabāt rožu svaigumu mājās līdz 14 dienām

Sākumā bažījos, vai taukainā plēve kaut kā ietekmēs ievārījuma garšu, bet kā izrādījās, tas bija veltīgi! Un tikai tad, kad tas pilnībā atdzisis, es pārliecinājos, ka šī metode gatavošanas laikā patiešām nebija putu.

Ievārījums sanāca tikpat garšīgs kā iepriekš.

 

Ķiploks izdzinis sēklotni: veicam pēdējo piebarošanu. Galviņas sāks augt platākas, kļūs pilnīgākas un iegūs asu garšu

Cik daudz eļļas man vajadzētu pievienot? Konkrēta daudzuma nav – viss ir pēc acs. Krūzītei ievārījuma – 0,5-1 tējkarote sviesta. Vienā glāzē ieteicams pagatavot ne vairāk kā 3 kg ogu.

Kā jūs jutāties par šo gatavošanas metodi?

Lasi vēl: Mēs izmantojam urīnvielu ābeļu barošanai un aizsardzībai: mani padomi un ieteikumi

Es novēlu jums labu apetīti, labu garastāvokli un gatavot ar prieku!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment