Kādas gardas receptes bija padomju laikos! Daudzas no tām ir tik iecienītas, ka mēs tās gatavojam vēl šodien!
Ļoti vienkārša, garšīga, kraukšķīga uzkoda, ko var pagatavot vienā, divās, trīs reizēs, kļūs par iecienītu un lido no galda vēl pirms galvenā ēdiena pasniegšanas. Tieši tā tas notiek pie mums, kamēr cepas kebabs, šīs sviestmaizes ir “ceļā”. Un patiešām, lai arī cik daudz jūs tās gatavotu, to vienmēr ir par maz!
Domāju, ka šī recepte daudziem ir zināma, bet es gribu pastāstīt ne tikai recepti, bet arī mūsu ar mammu noslēpumu, kā tieši mēs tos pagatavojam, lai siers nesadrūp. Galu galā siers šīm sviestmaizēm ir jāsasmalcina, uz smalkas rīves, tāpēc būs garšīgāk, ja uz maizes uzliksiet gabaliņu siera. Sarīvēts siers izskatās glītāk, un sviestmaize ar to iznāk maigāka.
Šādām sviestmaizēm es vienmēr izmantoju klaipu.
Maizīti sagriež plānās šķēlītēs.
Tagad pagatavosim mērci, manējā ir standarta: majonēze, ķiploki un malti melnie pipari. Bet, ja esat pret majonēzi, nomainiet to ar skābo krējumu, bet tieši ar majonēzi tā garšo vislabāk.
Maizes klaipiņa šķēles viegli apcep pannā.
Gatavojam 50/50, pusi sviestmaižu ar grauzdētu nūjiņu, pusi bez tās. Tās ir garšīgas abos veidos. Vienkārši ir tādi, kam nepatīk grauzdēta maize.
Lasi vēl: Kāpēc viedtālruņos vairs nav radio
Tagad katru klaipa šķēli apsmērē ar mērci, atsevišķā plakanā šķīvī sarīvē sieru uz smalkas rīves.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Karaliskas vakariņas no vienkāršām sastāvdaļām: “ātrais plovs” 25 minūšu laikā
- Kāpēc kaķis metas pie kājām un kož – un kā nekādā gadījumā nevajadzētu reaģēt
- Kurzemes pusē manīti daudz lielāki un spēcīgāki dzīvnieki par alni: braucot pa šiem ceļiem jābūt uzmanīgiem (+VIDEO)
- Kas patiesībā dara cilvēkus laimīgus pensijā: 5 galvenie faktori un finanses nav viens no tiem
- Vectētiņa recepte – garšīgi un ātri pagatavojami kartupeļu pīrādziņi: mīklas maz, pildījuma daudz
- Eksperti brīdina, ka lielu naudas summu glabāšana bankas kartē nav laba ideja: stāsta kāpēc










