Iepazīstieties – pirmais ģenētiski modificētais cilvēks Elizabete Periša

Ir cilvēki, kuri zinātnes vārdā ir gatavi darīt daudz. Pat riskēt ar savu dzīvību un veselību. Viena no šādiem cilvēkiem ir Elizabete Periša, kura ļāva sevī injicēt ģenētiski modificējošu vielu, kas ideālā variantā liktu viņai saglabāt savu jaunību.

Elizabete Periša ir sieviete sievietes gados un viena no vadītājām zinātnes un medicīnas centrā BioViva. Viņa zinātnes vārdā ļāva veikt izmaiņas savos gēnos, lai palīdzētu zinātnei noteikt vai ir iespēja apturēt novecošanās procesu. Pēc šīs injekcijas veikšanas viņa ir kļuvusi par pasaulē pirmo ģenētiski modificēto cilvēku.

Zinātnieki uzskata, ka par novecošanos ir atbildīgas telomēras hromosomas. Tās gadiem ejot, noārdās, kā rezultātā organisms noveco. Proti, jo īsākas telomēras, jo vecāks ir cilvēks. Attiecīgi, zinātnieki radīja injekciju, kura būtu domāta šo telomēru garuma palielināšanai.

Elizabetei tika pausti riski, un viņa tika informēta, ka šī injekcija var novest pie letāla iznākuma, bet viņa piekrita to darīt zinātnes vārdā.

Procedūru viņa veica Kolumbijā, par cik ASV šādi izmēģinājumi uz cilvēkiem ir aizliegti. Viņai lūdza pat ierakstīt video ziņojumu, kur viņa apliecina, ka no brīvas gribas piekrīt veikt šo procedūru un apzinās visus riskus, ko šī injekcija var izraisīt.

Nesen kļuva zināmi eksperimenta rezultāti. Telomēru garums un leikocītu stāvoklis liecina par to, ka Elizabetes bioloģiskais vecums ir samazinājies par 20 gadiem. Tāpat ir uzlabojies viņas matu un ādas stāvoklis.

Lasi vēl: Sieviete atgriežas no Karību salu ceļojuma ar dīvainu infekciju! Jāizlasa ikvienam, kas plāno doties atpūsties uz siltākām zemēm!

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment