Ierados uz draudzenes kāzām, bet viņas mamma lika man pagatavot sviestmaizes, lai sagaidītu līgavaini

Es nolēmu, ka vispirms sagriezīšu maizi un lasi, ļaujot sviestam kādu laiku nostāvēties. Maize drupa. Acīmredzot tā bija ļoti svaiga, to vienkārši nebija iespējams sagriezt gabaliņos. Kurš mūsdienās gatavo šādas sviestmaizes?

Ir tartes un bagetes. Tās izskatās skaistas un svinīgas. Tās var viegli apziest ar sviestu, un virsū likt laša gabaliņus, virsmu rotāt ar zaļumiem. Tas būtu lieliski.

Es sagriezu maizi šķēlēs, bet, protams, “ar kamolu kaklā”. Uzlieku maizi uz šķīvja. Es paņēmu sviestu, un tas joprojām bija kā akmens. Kā es varēju likt tādu sviestu uz maizes? To varēja tikai sagriezt un likt uz maizes. Tā man bija jādara, cita veida nebija.

Manas rokas bija visas nosmērētas ar sviestu. Es ļoti uztraucos, lai neaptraipītu savu kleitu. Kā tad viesu priekšā parādīties šādā veidolā? Darbs ritēja lēni.

Pēkšņi virtuvē ienāca Elīnas mamma un teica:

“Lindiņ, kāpēc tu strādā tik lēni? Pasteidzies un uzliec zivis.”

Es gribēju pateikt Montas tantei, ka sviests ir ciets un kārtīgi nesmērējas, bet viņa atkal pazuda.

Es izdarīju kaut ko gudru. Es nogriezu pusi sviesta un sāku to smērēt uz maizes šķēlītēm, bet otru pusi liku uz radiatora.

Man nācās noņemt visas savas rotaslietas, tostarp rokas pulksteni. Maize drupa, šķēles sanāca neglītas. Es apzināti uz tām uzklāju vairāk “sviesta skaidiņas”, lai maskētu šo neglītumu, un virsū liku lasi.

Gribētos ticēt, ka līgavainis un viesi no viņa puses nepamanīja šo sviestmaižu neestētisko izskatu.

Virtuvē ienāca vēl viena mūsu kopīga draudzene Anna. Viņa neizceļas ar punktualitāti un bieži kavē. Šoreiz šī īpašība nospēlēja viņai par labu.

Tomēr Montas tante atrada, ko Annai darīt. Viņa palūdza viņai pagatavot uzkodas uz iesmiem, pasniedza viņai produktus un aizgāja.

Anna sāka dusmoties, kad mēs palikām tikai divatā:

“Kas tā ir par sagaidīšanas ballīti? Vai mēs esam algoti pavāri?”.

Ir vērts atzīmēt, ka Montas tante vienmēr tā rīkojas.

Mēs ar Annu izpildījām savu uzdevumu, lai gan ar grūtībām. Es pagatavoju nepilnīgas sviestmaizes, bet viņa uz iesmiņiem uztaisīja mazliet greizas uzkodas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment