Iespaidīga dzērājšofera aizturēšana – vadītāja izelpā ir 1,63 promiles alkohola (+VIDEO)

Svētdienas vakarā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma zvanu no kāda iedzīvotāja, kurš pastāstīja, ka Salnas ielā daudzdzīvokļu namu pagalmā kāds autovadītājs melnā “Honda” markas automašīnā skaļi klausoties mūziku un traucējot apkārtējo mieru.

Tāpat iedzīvotājs pauda aizdomas, ka vadītājs varētu būt reibumā un grasoties sēsties pie stūres.

Brīdī, kad policisti ieradās pagalmā, vadītājs aculiecinieka norādītajā vietā vairs nebija, tādēļ kārtības sargi sāka patrulēt pa apkārtējām ielām un pagalmiem, lūkojot pēc meklētā vīrieša. Aptuveni 25 minūtes vēlāk policisti vienā no pagalmiem autovadītāju pamanīja, kad tas pabrauca garām policijas ekipāžai.

Kārtības sargi nekavējoties aicināja autovadītāju apstāties, taču viņš ignorēja policistu rīkojumus un turpināja braukt. Neilgās pakaļdzīšanās laikā “Honda” vadītājam nācās samazināt ātrumu, jo priekšā izbrauca cita automašīna. Tajā brīdī viens no policistiem izlēca no operatīvā transportlīdzekļa, piesteidzās pie joprojām braucošās automašīnas un apturēja to, atverot durvis un izņemot atslēgu no aizdedzes.

Mirkli vēlāk 37 gadus vecais autovadītājs tika aizturēts un uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policijas ekipāža. Gaidot Ceļu policistus, vadītājs atklāja, ka esot izdzēris 200 gramus brendija, savukārt, kad Ceļu policisti ieradās, tika konstatēts, ka vadītāja izelpā ir 1,63 promiles alkohola.

Ņemot vērā šo reibuma pakāpi aizturētajam vīrietim nu uz četriem gadiem būs liegts piedalīties ceļu satiksmē, kā arī būs jāsamaksā prāvs naudas sods.

Video skaties otrā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment