Iespējami plūdi: meteorologi oktobrī sola spēcīgas lietusgāzes – detalizēta prognoze mēneša pirmajai pusei

Sākot no pirmdienas, pakāpeniski pieaugs ciklona ietekme, un, lai gan nedēļas sākumā vēl būs sauss laiks, nedēļas vidū tiek prognozēts lietus un stiprāks vējš.

Pirmdien lielākoties būs mākoņains, tomēr brīžiem uzspīdēs saule. Nokrišņi nav gaidāmi, un saglabāsies lēns vējš.

Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +9…+14 grādiem, bet ziemeļaustrumu rajonos līdz +4…+9 grādiem, vietām iespējama salna, kad zāles virskārtā temperatūra nokritīs līdz 0…-1 grādam. Dienas laikā saglabāsies relatīvi silts, ar temperatūru līdz +17…+22 grādiem.

Otrdien debesis skaidrosies, uzspīdēs saule, un nokrišņi nav gaidāmi. Naktī gaisa temperatūra būs nedaudz augstāka nekā pirmdien, pazeminoties līdz +10…+15 grādiem. Dienā būs patīkami silts, un temperatūra sasniegs +20…+23 grādus.

Nedēļas vidū, palielinoties ciklona ietekmei, laikapstākļi mainīsies. Naktī uz trešdienu Latviju šķērsos nokrišņu zona no rietumiem, atnesot lietu, kas turpināsies dienā un skars lielāko valsts teritorijas daļu.

Vējš kļūs stiprāks, pūšot no dienvidiem, un brāzmās sasniegs līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktīs būs +11…+16 grādi, bet dienā +17…+20 grādi.

Lasi vēl: Tomātu krēmzupiņa “Rudens skūpsts”. Ātri, vienkārši un tik gardi, ka viesi prasa papildporciju

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm, nedēļas nogalē laikapstākļi kļūs rudenīgi – biežāk līs, saglabāsies brāzmains vējš, un temperatūra pakāpeniski pazemināsies. Naktīs vietām var veidoties salna zāles virskārtā.

Vēl spēcīgāki kontrasti gaidāmi Austrumeiropā, kur nedēļas vidū temperatūra pakāpsies līdz 21 grādam, bet pēc tam nedēļas nogalē atkal atdzisīs līdz plus 12-13. Turklāt Ziemeļu pusē lietainais periods sāksies ceturtdien. Un kopā ar aukstumu un lietu situācija nebūs īpaši patīkama.

Tur kļūs ļoti auksts un jutīsi nevis rudens, bet ziemas elpu. Piemēram, daudzviet līdz ceturtdienai termometra stabiņi dienā noslīdēs līdz plus 6, bet naktī noslīdēs līdz nullei.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment