Iespējams, labākā pašgatavotas adžikas recepte ziemas krājumiem. Mans vīrs burtiski dievina šo kreptīgo “zapti”!

Dārzeņu, augļu, ogu un citu dabas velšu konservēšanas darbi joprojām rit pilnā sparā. Šodien vēlos tev piedāvāt recepti, kā uztaisīt ļoti garšīgu, vārītu adžiku ziemas krājumiem.

 

Tā ir vienkārši un ātri pagatavojama; īpaši ies pie dūšas stiprā dzimuma pārstāvjiem.

Adžika ir īsta dārzeņu, garšvielu un garšaugu bumba. Lai gan precīza šīs asās “zaptes”   izcelsmes vieta un vēsture nav zināma, adžika daudziem no mums saistās ar Gruziju.

Adžika ir lieliski piemērota baudīšanai kopā ar dažāda veida makaronu un gaļas ēdieniem; garšas uzlabošanai to var pievienot arī zupai un lietot kā uzkodu kopā maizes šķēli.

Šeit ir dažas galvenās sastāvdaļas, kas padara adžiku tik īpašu:

Rūpīgi izvēlētas sastāvdaļas: Adžika izmanto svaigas un aromātiskas sastāvdaļas, kas piedod tai dzīvīgumu un bagātīgu garšu.

Pikantums: Čili pipari un ķiploki piešķir adžikai raksturīgu asumu un intensitāti, kas bieži ir pievilcīga.

Aromātiskās garšvielas: Koriandrs un citas garšvielas pievieno dziļumu un kompleksitāti, padarot mērci vēl interesantāku.

Sabalansēts garšu profils: Adžikā ir harmonija starp pikantumu, skābumu un sāli, kas ļauj tai izcelties kā lielisks papildinājums dažādiem ēdieniem.

No receptē norādītā sastāvdaļu daudzuma iegūstam aptuveni 1,4 litrus gatavā produkta.

Sastāvdaļas:

1 kilograms tomātu;

3-4 saldie pipari;

1 asais pipars;

2 sīpoli;

2 burkāni;

1 galviņa ķiploku;

50 grami cukura;

1 ēdamkarote sāls;

100 militri rafinētas saulespuķu eļļas;

1 ēdamkarote 9% etiķa.

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment