Gatavošanas process:
Lai pagatavotu vārītu adžiku ziemai, tomātus sagriežam daiviņās, izgriežot kātiņa vietu. Saldos piparus (papriku) pārgriežam uz pusēm, izņemam sēklas, sagriežam gabaliņos. Sagriežam sīkos gabaliņos aso piparu.
Nomizojam un sasmalcinām burkānus un sīpolus. Nomizojam ķiplokus.
Dārzeņus pa daļām sasmalcinām virtuves kombainā.
Dārzeņu masu liekam piemērotā katlā un vārām 30 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Pēc tam masai pieberam cukuru, sāli, pielejam eļļu un etiķi. Samaisām un vārām vēl 5 minūtes.
Sterilizējam burkas un vāciņus sev ērtā veidā. Piepildām burkas ar karstu adžiku, apgriežam otrādi un apklājam ar dvieli, pagaidām līdz tās pilnībā atdziest.
Tas arī viss – mūsu burvīgā adžika ir gatava! Atdzisušās burkas liekam pieliekamajā vai citā vietā, kur glabājam krājumus ziemai.
Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Bet varbūt tev pašam/pašai ir sava adžikas gatavošanas recepte? Laipni lūgts pastāstīt komentāros!
Tevi noteikti interesēs
- Īpašnieks, izliekoties par parastu viesi, ieradās savā kafejnīcā: stāstu, kāds bija viņa nolūks
- Rozes, lilijas vai saulespuķes: noskaidro savas dvēseles liktenīgo ziedu saskaņā ar savu dzimšanas dienu
- Pēc trim Latvijā pavadītiem gadiem japānis atgriezās dzimtenē, bet tur viņam viss pēkšņi šķita dīvains – atklāj kāpēc
- Es piecus gadus tirgoju preces ceļmalā par centiem, līdz pie manis piebrauca liels melns džips un deva man vienu padomu
- Kāpēc sapņojat par savu aizsaulē aizgājušo vecmāmiņu: stāsta Viktorija Raidos
- Mans kaimiņš, kurš gadiem ilgi mani atbalstīja, aiz sevis atstāja noslēpumu, ko atklāju tikai pēc viņa aiziešanas












