Ievārījuma burciņā izveidojies pelējums; Pastāstīšu, kā novērst produkta bojāšanos un ko darīt ar jau sabojātu

Rudens ir grūts gada laiks, jo vīrusi kļūst aktīvāki. Šajā laikā sāk apaukstēties gan bērni, gan pieaugušie.

Tāpēc tagad no pagraba izņēmu burciņu ar aveņu ievārījumu, lai stiprinātu imunitāti un pasargātu sevi no saaukstēšanās. Un ko es pamanīju? Pa virsu izveidojies pelējums!

Ja vēlaties zināt, ko darīt ar šo ievārījumu – paturēt vai izmest.

Un tas notika man nezināma iemesla dēļ. Protams, ievārījumu vairs negatavo daudzi. Kāpēc uztraukties? Jātērē laiks ēdiena gatavošanai , sterilizēšanai, vārīšanai, skrūvēšanai. Turklāt ne visiem ir vietas uzglabāšanai. Tāpēc ievārījums bieži sapelē. Šodien es vēlos aplūkot iemeslus, kas ietekmē produkta drošību. Ņem vērā informāciju, lai, atverot ievārījuma burku, nenāktu sirdsapziņas sāpes, ka atkal esi izdarījis ko nepareizi.

Kāds ievārījums man garšo?

Ievārījumu gatavoju katru gadu. Man patīk ļoti bieza masa, man nepatīk, ja ievārījums viegli notek no karotes. Man īpaši patīk, kad augļi vai ogas peld gabalos. Šajā gadījumā sīrups ir viskozs, līdzīgs medum.

Saistība starp sagatavošanu un uzglabāšanas ilgumu

Gribu pastāstīt, kā ievārījuma gatavošanas process ir saistīts ar tā glabāšanas ilgumu. Viss ir savstarpēji saistīts, un tagad jūs to redzēsiet paši.

Pirms ievārījuma gatavošanas noteikti izšķiroju ogas un izņemu tās, kurām ir puves pazīmes.

Tālāk sagatavoju burkas. Es noteikti pārbaudu kakliņus, lai pārliecinātos, ka uz tiem nav šķembu. Ja ir plaisas, konteiners nav piemērots skrūvēšanai . Ja aizvākosiet saplēstu burku, tajā noteikti veidosies pelējums.

Man ir viens kritērijs, pēc kura es nosaku gatavības laiku. Vāra, līdz uz virsmas pārstāj veidoties putas. Šajā brīdī jūs varat apjukt. Paskaties, kā es to daru. Es maisu ievārījumu un nenoņemu putas. Daudzi cilvēki var kļūdaini noņemt putas ar karoti un pabeigt gatavošanu. Kāpēc gan ne, jo putas nepeld pa virsmu. Un tas ir dziļš nepareizs priekšstats.

Ja ievārījums ir gatavs, neveidosies putas. Ja joprojām ir nepietiekami pagatavots, putas atkal un atkal celsies. Šajā gadījumā jums ir nepieciešams gatavot vēl kādu laiku.

Lasi vēl: Melnā svītra aiz muguras, vēlmju piepildījums priekšā: Tamāra Globa dalās, kuras no zīmēm uzziedēs jaunam dzīves posmam

Vāra ievārījumu, līdz samazinās mitruma daudzums. Tas ir tas, kas veicina baktēriju veidošanos.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment