Ievārījuma burciņā izveidojies pelējums; Pastāstīšu, kā novērst produkta bojāšanos un ko darīt ar jau sabojātu

 

Es nekad neaiztaisu gatavo ievārījumu uzreiz. Noteikti atstājiet to istabas temperatūrā, lai tas atdziest un uz virsmas veidojas plēve. Ja sarullēsiet karstu produktu, uz vāka veidosies kondensāts, kas nozīmē pelējumu.

Es nekad netaupu cukuru. Ja pievienosiet mazāk, viss darbs tiks samazināts līdz nullei. Lai ievārījums nekļūtu cukurots, pievienoju citronskābi. Kristālu patēriņa norma ir ¼ tējk. uz 1 litru gatavā ievārījuma. Es vienmēr tā daru, un tas nekad nav kļuvis cukurots.

Gatavo produktu uzglabāju vēsā, sausā un tumšā telpā. Pietiek samazināt temperatūru līdz +15°C.

Ko darīt ar ievārījuma burciņu ar pelējumu?

Ja uz ievārījuma parādās pelējums, ir ļoti grūti pārvarēt sevi un izmest šo produktu. Galu galā tik daudz pūļu tika veltīts sagatavošanās darbam. Tātad, ko darīt ar šo ievārījumu – paturēt vai izmest?

Šajā jautājumā ir 2 viedokļi – speciālisti un emuāru autori. Pirmie viennozīmīgi saka – izmet, otrie – atstāj. Kam uzticaties vairāk, dariet to. Bet pirms tam padomāsim kopā.

Daudzi pārdroši iesaka atvērt burku un noņemt sapelējušo vietu. Un tad ievārījumu pārnes tīrā burkā un ēd bez bailēm. Vai arī vēlreiz uzvāra un ēd. Un katrs no padomdevējiem paļaujas tikai uz savu pieredzi un neņem vērā pētījumus. Un tas ir ļoti riskanti.

Ikviens zina, ka baktērijas ir ducis. Un bez izpētes nav iespējams saprast, kuri no tiem dzīvo uz produktiem. Pagaidām nav skaidrs, kādus toksīnus katrs patogēns izdalīs un kā tie ietekmēs organismu. Vai vēlaties riskēt?

Es neriskēju. Un kāpēc. Pelējums veidojas ne tikai uz virsmas. Sēnei ir garš micēlijs, un pati pelējums, kas atrodas augšpusē, ir “aisberga” gals. Tāpēc viss ievārījums ir izkaisīts ar pelējumu. Un tas ir fakts. Vai vēlaties ēst sabojātu produktu, kas ir piepildīts ar toksīniem?

Atbildiet uz šo jautājumu: vai vārīšana, apstrāde un mikroviļņu krāsns palīdzēs iznīcināt patogēnus? Visticamāk nē nekā jā. Pat ja pieņemam, ka sēnīti iznīcina temperatūra, toksīni nekur nepazudīs.

Tāpēc izmetiet sapelējušo ievārījumu un aizmirstiet par to. Jūsu veselība ir daudz vērtīgāka.

Lasi vēl: Ātrs tests: pirkstu garums atklāj negaidītus jūsu rakstura aspektus

Es pats ievēroju šos noteikumus un iesaku jums to darīt. Un mani sagataves vienmēr ir garšīgas un aromātiskas, bez pelējuma!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment