Es nekad neaiztaisu gatavo ievārījumu uzreiz. Noteikti atstājiet to istabas temperatūrā, lai tas atdziest un uz virsmas veidojas plēve. Ja sarullēsiet karstu produktu, uz vāka veidosies kondensāts, kas nozīmē pelējumu.
Es nekad netaupu cukuru. Ja pievienosiet mazāk, viss darbs tiks samazināts līdz nullei. Lai ievārījums nekļūtu cukurots, pievienoju citronskābi. Kristālu patēriņa norma ir ¼ tējk. uz 1 litru gatavā ievārījuma. Es vienmēr tā daru, un tas nekad nav kļuvis cukurots.
Gatavo produktu uzglabāju vēsā, sausā un tumšā telpā. Pietiek samazināt temperatūru līdz +15°C.
Ko darīt ar ievārījuma burciņu ar pelējumu?
Ja uz ievārījuma parādās pelējums, ir ļoti grūti pārvarēt sevi un izmest šo produktu. Galu galā tik daudz pūļu tika veltīts sagatavošanās darbam. Tātad, ko darīt ar šo ievārījumu – paturēt vai izmest?
Šajā jautājumā ir 2 viedokļi – speciālisti un emuāru autori. Pirmie viennozīmīgi saka – izmet, otrie – atstāj. Kam uzticaties vairāk, dariet to. Bet pirms tam padomāsim kopā.
Daudzi pārdroši iesaka atvērt burku un noņemt sapelējušo vietu. Un tad ievārījumu pārnes tīrā burkā un ēd bez bailēm. Vai arī vēlreiz uzvāra un ēd. Un katrs no padomdevējiem paļaujas tikai uz savu pieredzi un neņem vērā pētījumus. Un tas ir ļoti riskanti.
Ikviens zina, ka baktērijas ir ducis. Un bez izpētes nav iespējams saprast, kuri no tiem dzīvo uz produktiem. Pagaidām nav skaidrs, kādus toksīnus katrs patogēns izdalīs un kā tie ietekmēs organismu. Vai vēlaties riskēt?
Es neriskēju. Un kāpēc. Pelējums veidojas ne tikai uz virsmas. Sēnei ir garš micēlijs, un pati pelējums, kas atrodas augšpusē, ir “aisberga” gals. Tāpēc viss ievārījums ir izkaisīts ar pelējumu. Un tas ir fakts. Vai vēlaties ēst sabojātu produktu, kas ir piepildīts ar toksīniem?
Atbildiet uz šo jautājumu: vai vārīšana, apstrāde un mikroviļņu krāsns palīdzēs iznīcināt patogēnus? Visticamāk nē nekā jā. Pat ja pieņemam, ka sēnīti iznīcina temperatūra, toksīni nekur nepazudīs.
Tāpēc izmetiet sapelējušo ievārījumu un aizmirstiet par to. Jūsu veselība ir daudz vērtīgāka.
Lasi vēl: Ātrs tests: pirkstu garums atklāj negaidītus jūsu rakstura aspektus
Es pats ievēroju šos noteikumus un iesaku jums to darīt. Un mani sagataves vienmēr ir garšīgas un aromātiskas, bez pelējuma!
Tevi noteikti interesēs
- Sniegs, apledojoši ceļi un dzestrums: meteorologs Toms Bricis nosauc dienu, kad Latvijā sāksies ziema
- Kad ir vislabākais laiks, lai stādītu kokus dārzā: agronomi snieguši skaidru atbildi
- Vairs nepērku šādu zivju veidu: kuru labāk atstāt veikalā un kā izvēlēties svaigu — uzzināju nejaušā sarunā ar Daugavpils kasieri
- Ko nekad nevajadzētu stādīt pēc sīpoliem — liela daļa dārzkopju pieļauj vienu un to pašu kļūdu
- Eksperti beidzot snieguši godīgu atbildi: vai tā ir patiesība, ka suņi un kaķi vēsturiski nevar sadzīvot
- 4 Zodiaka zīmes līdz 2025. gada beigām gūs panākumus: beidzot pienāks tas, ko viņi gaidīja tik ilgi








