Igauņu tarretis ir daudzkārt labāks par parasto auksto zupu. Neticami garšīga uzkoda!

Tarretis igauņu valodā ir želeja. Uzkodas pamatā ir siļķe, un tā sanāk neticami interesanta un patiesi garšīga!

Ir divas variācijas: ēdiens ar grieķu jogurtu ir maigāks, bet tradicionāli siļķu tarretis gatavo, želejai izmantojot treknu skābo krējumu. Tad siļķe jāņem divreiz vairāk, bet skābo krējumu – mazāk. Mēs piedāvājam recepti ar jogurtu.

Igauņu tarretis

Sastāvdaļas:

  • 1 mazsālītas siļķes fileja
  • 360–400 g grieķu jogurts
  • 1 ķekars loki
  • 1 ķekars svaigu diļļu
  • 1 gurķis
  • 1 tējkarote želatīns
  • 0,5 glāze ūdens
  • Sāls pēc garšas
  • Melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Želatīnu pārlej ar aukstu vārītu ūdeni un atstāj uz 20-25 minūtēm. Smalki sagrieziet lokus un dilles (bez cietiem kātiem). Gurķi sagriež mazos kubiņos. Ieliek sietā, lai notek liekais šķidrums.

Griešanas dēli aptin ar pārtikas plēvi un siļķes fileju (jau bez asakām) sagriež gabaliņos. Starp citu, siļķu smaku no traukiem, rokām un citām virsmām var noņemt ar citronu vai etiķi.

Lasi arī: Sieviete padalījās ar recepti, kā notievēt no 98 līdz 64 kg! Viss pateicoties intensīvai detoksikācijai ar vienu superproduktu

Uzbriedinātu želatīnu, maisot, ūdens peldē uzvāra gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai. Taču jāskatās, lai nevārās, citādi želeja nesacietēs. Karstu želatīnu noņem no uguns – ļauj nedaudz atdzist. Pēc tam sajauciet ar jogurtu, ātri un rūpīgi samaisiet.

Sadaliet jogurta pildījumu divās daļās. Vienā liek siļķes un loku gabaliņus, bet otrā – gurķi ar dillēm, viegli pārkaisa ar pipariem un sāli. Speciāli var nesālīt, jo tad garša būs spilgtāka.

Katru porciju pārlej ar sagatavotu jogurtu ar želatīnu un izklāj glāzēs vai veidnēs. Ielieciet trauciņus ledusskapī vismaz uz septiņām stundām, bet labāk – visu nakti.

Kad pasniedzat tarretis, izņemat no formiņām vai glāzītēm. Apakšējā kārta ir siļķu želeja ar sīpoliem, virsējā želeja ar gurķiem un dillēm. Visas garšas labi atklāsies, ja ņemsiet uz dakšiņas uzreiz abas želejas kārtas. Labu apetīti!

 

 

 

 

Leave a Comment