Ikvienam jāzina, ko nozīmē šīs uzlīmes uz augļiem un dārzeņiem!

Četru zīmju kods, kas sākas ar skaitli 3 vai 4

Ja uz augļiem vai dārzeņiem ir uzlīmes, uz kurām rakstīti četri cipari, tas nozīmē, ka produkti tika gatavoti, izmantojot maksimālās pieejamās lauksaimniecības tehnoloģijas, tajā skaitā arī pārmērīgi daudz mēslojumu, kā arī tika veiktas augu apsmidzināšanas ar dažādiem pesticīdiem.

Piecu zīmju kods, kas sākas ar skaitli 8

Lai izaudzētu šos augļus vai dārzeņus, tika izmantotas gēnu inženierijas metodes, zināmas arī kā ĢMO. Pētījumi liecina, ka visbiežāk ģenētiski modificēti tiek visdažādākie augļi, piemēram, melones, banāni un papaijas.

Piecu zīmju kods, kas sākas ar skaitli 9

Ja redzat piecciparu kombināciju, kas sākas ar skaitli 9, tas nozīmē, ka auglis vai dārzenis tika audzēts dabīgā veidā, kā to darīja vēl mūsu senči – ravēšana ar rokām un netika izmantoti nekādi ķīmiskie mēslošanas līdzekļi. Tos mēdz dēvēt arī par organiskiem augļiem un dārzeņiem.

Ja uz augļa nav PLU kods

Lielākā daļa cilvēku cenšas izvēleties produktus, kuriem nav šādas uzlīmes. Taču izrādās, ka daudz drošāk ir ņemt augļus un dārzeņus, kuriem ir šāda veida uzlīmes. Ja produkti tiek ievesti no citām valstīm, tiem ir obligāta prasība, ka pa virsu jābūt uzlīmētai šādai uzlīmei. Gadījumā, ja uz produkta nav šādas uzlīmes, tās, iespējams, ir speciāli nomazgātas, lai maldinātu pircējus par produkta izcelsmes vietu un ražošanas veidu.

Lasi vēl: Pārsteidzoša patiesība: Kā augļiem un dārzeņiem patiesībā vajadzētu izskatīties

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment