Ikviens, kurš izmēģinās šo recepti, gatavos to vel un vēl – jauns veids, kā cept vistas fileju, sulīgāk nav iespējams

Tagad gatavoju tikai tā. Garšīgāk, sulīgāk un maigāk vienkārši nevar būt. Visi, kas pagaršo šādi gatavotu vistas fileju, ir pilnīgā sajūsmā. Šī recepte ir izcila

Jūs šādi vēl pavisam noteikti neesat gatavojuši. Šodien parādīšu greznu un ļoti oriģinālu pagatavošanas veidu. Sastāvdaļas, kas nepieciešamas šai receptei, izņemot pašu vistas fileju, kā vienmēr, atradīsiet beigās. Un turpat ir vēl kas interesants un noderīgs tiem, kam patīk gatavot vienkārši, ātri un garšīgi.

✅ Kā pagatavot

Tātad, sāksim gatavot. Ņemam vistas fileju un veicam krustveida iegriezumus no abām pusēm. Iegriežam diezgan dziļi. Fileja sanāk kā kubiks. Ieliekam to bļodā.

Pēc tam pievienojam garšvielas. Nebaidieties, ka to ir vesels komplekts. Tās ir visizplatītākās, un, visticamāk, tās ir jūsu virtuvē. Un tas, ka to ir vairākas, arī nav tik daudz, kā varētu šķist. Bet tās visas ir nepieciešamas.

No garšvielām uzberam uz filejas kaltētu ķiploku, kariju, papriku un aromātiskās garšvielu zāles. Pievienojam piparus, bet sāli neberam. Pēc tam paskaidrošu, kāpēc. Ielejam nedaudz augu eļļas. Garšvielas ar eļļu no abām pusēm ierīvējam filejā ar rokām.

Aizklājam bļodu ar pārtikas plēvi un atstājam uz 15 minūtēm. Pēc tam bļodā ielejam sojas mērci un jebkuru medu. Arī par medu īpaši neuztraucieties. Zinu, ka daži nevēlas un nemīl to izmantot.

Bet, ticiet man, nedaudz medus tomēr ir nepieciešams, un jūs to vienkārši nejutīsiet. Atkal to visu saberžam ar rokām.

Lasi vēl: Man jaunatklājums – recepte vistas un mandarīnu tartaletes; mums tās vienmēr tiek apēstas pirmās

Un tad uzreiz pārkaisām fileju no abām pusēm ar miltiem.

VIDEO:

Tālāk ņemam pannu un ieklājam tajā cepamo papīru. Šis veids, kā kaut ko cept uz papīra, neļauj miltiem, eļļai un garšvielām piedegt. Cepot rodas zeltainums un neveidojas cieta garoziņa.

Starp citu, uz papīra var cept pat bez eļļas. Bet mēs tomēr izmantosim eļļu cepšanai receptē. Nedaudz, bet ielejam. Ieliekam fileju un liekam pannu uz uguns.

Ugunij jābūt vidējai. Cepam bez vāka apmēram 7 minūtes. Pārbaudām, kāda vista ir apakšā. Tiklīdz tā sasniegusi vajadzīgo gatavību, apgriežam.

Cepam no otras puses vēl 5 minūtes uz tās pašas vidējās uguns.

Viss! Var pagaršot. Uz papīra paliek garšīga eļļa ar garšvielām. Ar šo lietu pārlejam fileju šķīvī.

Vistas gaļa ir tik mīksta, ka pati kūst mutē. Vismaigākā, vissulīgākā. Un virsū tik apetītlīgs apceps. Vārdu sakot, draugi, tas ir īsts kulinārijas šedevrs. Nav ne mazākās pazīmes par sausumu.

Es šādu vistiņu varu ēst gandrīz vai katru dienu. Ļoti patīk. Un ģimene ir pilnīgā sajūsmā. Bet agrāk viņi uzskatīja, ka vistas fileja ir garlaicīga un sausa.

Lasi vēl: Jauna ģimene pastāsta kāpēc pārcēlās no Rīgas uz attālu ciematu

Atstāju garšvielu proporcijas, lai gan tās var pievienot pēc garšas. Taču medu neiesaku izslēgt vai mainīt tā daudzumu. Pagatavojiet šādi, nenožēlosiet.

✅ Kas un cik daudz nepieciešams

Vistas fileja – 2 gab. pa 250 g
Karijs, paprika – pa 1/3 tējk.
Garšvielu zāles, ķiploks – pa 1/3 tējk.
Pipari – pēc garšas
Meds – 1 ēd.k.
Sojas mērce – 1 ēd.k.
Milti – 2 ēd.k.
Augu eļļa – cepšanai

Labu apetīti un lai labi garšo!