Gavēņa laikā vai vienkārši tad, kad vēlaties vieglu, bet uzturvielām bagātu maltīti, kartupeļu salāti ir lieliska iespēja gardām pusdienām vai vakariņām.
Tie nav vienkārši salāti, bet gan īsts veselīgu dārzeņu salikums, kas piepildīs organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem un mikroelementiem. Tie ir viegli sagremojami, satur daudz šķiedrvielu un ir ideāli piemēroti tiem, kuri ievēro veselīgu uzturu.
Šajos salātos lieliski apvienojas maiga kartupeļu tekstūra, kraukšķīgi kāposti, sulīgs gurķis un smaržīga marināde. Tie būs lielisks papildinājums pamatēdieniem vai patstāvīga uzkoda, kas neatstās izsalkušu.
Sastāvdaļas
Kartupeļi – 2
Svaigs gurķis – 1
Loki – 5 kātiņi
Burkāni 1
Konservēta kukurūza – 100 g
Jauni kāposti – 200 g
Eļļa (saulespuķu vai olīveļļa) – 5 ēdamkarotes
Citronu sula – 1 tējkarote
Ābolu sidra etiķis – 1 ēdamkarote
Franču sinepes – 1/2 ēdamkarote
Itālijas garšaugi – 1 tējkarote
Kaltēti pētersīļi – 1/2 tējkarote
Malti melnie pipari – 1/4 tējkarote
Sāls pēc garšas
Pagatavošana
Labi noskalojiet kartupeļus un vāriet tos ar mizu, līdz tie kļūst mīksti (apmēram 20 min). Pēc atdzesēšanas nomizo un sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
Sagrieziet gurķi, sagrieziet lokus un smalki sagrieziet jaunos kāpostus. Burkānus sarīvē uz lielās rīves. Uzkarsē nelielu daudzumu augu eļļas pannā un apcep burkānus, līdz tie kļūst mīksti.
Tas salātiem piešķirs bagātīgu garšu un īpašu tekstūru. Notecina šķidrumu no konservētas kukurūzas un pievieno salātiem.
Atsevišķā bļodā sajauc kopā augu eļļu, citronu sulu, ābolu etiķi, franču sinepes, itāļu garšaugus, kaltētus pētersīļus, sāli un piparus. Labi samaisa, lai visas garšas harmoniski sajauktos.
Lielā bļodā apvienojiet sagatavotās sastāvdaļas. Pārlejiet salātus ar mērci un rūpīgi samaisiet. Ļaujiet salātiem nostāvēties 15 minūtes, lai dārzeņi uzsūktu marinādes garšas. Pasniedziet kā patstāvīgu ēdienu vai kā papildinājumu citām gardām ēdienreizēm.