Somu zinātnieki noskaidroja, ka regulāra olu iekļaušana ēdienkartē efektīvi pasargā no cukura diabēta. Tādi dati tika iegūti pateicoties pētījumam, kurā piedalījās 2,3 tūkstoši dalībnieku.
Speciālisti no Somijas Austrumu Universitātes pētīja vīriešus apmēram 20 gadus. 430 cilvēku šo gadu laikā saslima ar diabētu. Zinātnieki izanalizēja respondentu ēšanas iezīmes un ieraudzīja saikni dinamikas saslimšanai no pārtikas. Saslimušiem cilvēkiem nepatika olas un tās ēda ļoti reti. Taču tie, kas tās apēda ne mazāk kā 4 nedēļā, “nesaņēma” šo diagnozi.
Dietologi nekad nepārstāj slavēt šo pārtikas produktu, jo tas satur daudz veselīgu vielu, kā arī palīdz pārstrādāt glikozi un pasargā no iekaisumiem.
myjane.ru
Avots:
Tevi noteikti interesēs
- “Es biju tik aplaimota!”: talantīgā latviešu aktrise Olga Dreģe nesen piedzīvojusi lielu saviļņojumu (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Mana laulība ar vīru izjuka vienas fotogrāfijas dēļ, ko es viņam aizsūtīju kā pārsteigumu: Rihards tajā pamanīja ko savāduby Laura Andersone
- Kā uzglabāt sīpolus, lai tie nesabojātos līdz pat nākošajai sezonai: mana omīte atklāj savu metodiby Laura Andersone