Somu zinātnieki noskaidroja, ka regulāra olu iekļaušana ēdienkartē efektīvi pasargā no cukura diabēta. Tādi dati tika iegūti pateicoties pētījumam, kurā piedalījās 2,3 tūkstoši dalībnieku.
Speciālisti no Somijas Austrumu Universitātes pētīja vīriešus apmēram 20 gadus. 430 cilvēku šo gadu laikā saslima ar diabētu. Zinātnieki izanalizēja respondentu ēšanas iezīmes un ieraudzīja saikni dinamikas saslimšanai no pārtikas. Saslimušiem cilvēkiem nepatika olas un tās ēda ļoti reti. Taču tie, kas tās apēda ne mazāk kā 4 nedēļā, “nesaņēma” šo diagnozi.
Dietologi nekad nepārstāj slavēt šo pārtikas produktu, jo tas satur daudz veselīgu vielu, kā arī palīdz pārstrādāt glikozi un pasargā no iekaisumiem.
myjane.ru
Avots:
Tevi noteikti interesēs
- Bērnudārza pavāres recepte: marinētie gurķīši bērniem – tik garšīgi, ka pazūd no galda pirmieby Laura Andersone
- Pieredzējuši dārznieki zina – īpaši jāseko baklažānu lapām: ja tās sāk vīt un kļūst dzeltenas, jārīkojas uzreizby Laura Andersone
- Uzzinot, kāpēc kaimiņš uz logu stikliem liek burbuļplēvi, es arī sāku to darītby Rinalds Bergmanis