Somu zinātnieki noskaidroja, ka regulāra olu iekļaušana ēdienkartē efektīvi pasargā no cukura diabēta. Tādi dati tika iegūti pateicoties pētījumam, kurā piedalījās 2,3 tūkstoši dalībnieku.
Speciālisti no Somijas Austrumu Universitātes pētīja vīriešus apmēram 20 gadus. 430 cilvēku šo gadu laikā saslima ar diabētu. Zinātnieki izanalizēja respondentu ēšanas iezīmes un ieraudzīja saikni dinamikas saslimšanai no pārtikas. Saslimušiem cilvēkiem nepatika olas un tās ēda ļoti reti. Taču tie, kas tās apēda ne mazāk kā 4 nedēļā, “nesaņēma” šo diagnozi.
Dietologi nekad nepārstāj slavēt šo pārtikas produktu, jo tas satur daudz veselīgu vielu, kā arī palīdz pārstrādāt glikozi un pasargā no iekaisumiem.
Tevi arī varētu interesēt
myjane.ru
Avots:
Tevi noteikti interesēs
- Ornitologs Dmitrijs atklāj, vai apgalvojums, ka putnus nedrīkst barot ar maizi, ir patiessby Laura Blūma
- Jānis Šipkēvics intervijā atklāti paziņo, kādas šobrīd ir viņa attiecības ar viņa trīs bērnu mammāmby Laura Blūma
- Ko gudras saimnieces pievieno ūdenim grīdas mazgāšanai – tikai 20 pilieni, un lamināta grīda mirdzēsby Anete Vītola