Somu zinātnieki noskaidroja, ka regulāra olu iekļaušana ēdienkartē efektīvi pasargā no cukura diabēta. Tādi dati tika iegūti pateicoties pētījumam, kurā piedalījās 2,3 tūkstoši dalībnieku.
Speciālisti no Somijas Austrumu Universitātes pētīja vīriešus apmēram 20 gadus. 430 cilvēku šo gadu laikā saslima ar diabētu. Zinātnieki izanalizēja respondentu ēšanas iezīmes un ieraudzīja saikni dinamikas saslimšanai no pārtikas. Saslimušiem cilvēkiem nepatika olas un tās ēda ļoti reti. Taču tie, kas tās apēda ne mazāk kā 4 nedēļā, “nesaņēma” šo diagnozi.
VIDEO:
Dietologi nekad nepārstāj slavēt šo pārtikas produktu, jo tas satur daudz veselīgu vielu, kā arī palīdz pārstrādāt glikozi un pasargā no iekaisumiem.
Tevi arī varētu interesēt
myjane.ru
Avots:
Tevi noteikti interesēs
- Pat ziemā manas pelargonijas krāšņi zied: dalos ar 5 vienkāršiem un pārbaudītiem mēslošanas līdzekļiem
- Pārstāj sutināt kāpostu tīteņus ūdenī vai skābajā krējumā, jo tie sanāk divreiz sulīgāki, ja tos aplej ar vienu labāku sastāvdaļu
- Sinoptiķi sola ļoti neparastas novembra beigas: ”Sniega kupenas mīsies kopā ar vasaras cienīgu siltumu”
- “Pats nekur nestrādā!”: modes mākslinieks Dāvids skarbi izteicies par pazīstamu latviešu mācītāju (+ VIDEO)
- Sešām zodiaka zīmēm novembris nesīs pelnītas iespējas un atbalstu par viņu neatlaidību
- “Es nekad nebraucu ar atvērtu logu un neiesaku to arī jums”: es izskaidroju, kāpēc logus braucošā automašīnā vajadzētu turēt aizvērtus







