Interesants veids kā 2 minūtēs uzasināt rīvi mājas apstākļos, izmantojot pārbaudītu metodi

Cik bieži gadās, ka virtuvē parocīgākie un mīļākie darbarīki ar laiku kļūst neasi. Rīve sāk vairāk berzt nekā rīvēt, bet nazis – spiest, nevis griezt

Un mēs, negribot šķirties no saviem pārbaudītajiem palīgiem, meklējam risinājumus, kā tiem atdot otro elpu. Šodien pastāstīšu par vienkāršu un pieejamu veidu, kā bez īpašām ierīcēm ātri atjaunot rīves un nažu asumu. Man mājās ir veca rīve. Nezinu, cik sen tā iegādāta, bet ir ļoti ērta.

Mainīt to negribas un aizstāt ar jaunu arī ne. Tāpēc es to vienkārši ik pa laikam uzasinu, un tā atkal kļūst kā jauna. Turklāt veids ir ļoti vienkāršs, ar to tiks galā katra saimniece. Sveiki, draugi! Mani sauc Jana, un es sveicu jūs savā rakstā! Turklāt ar šo paņēmienu var asināt ne tikai rīvi, bet arī nažus. Galvenais pēc tam nepārdurt, jo nazis kļūst ļoti ass.

Godīgi sakot, kad pirmoreiz par šo veidu dzirdēju, neticēju ne savām acīm, ne ausīm. Es vienmēr domāju, ka nažus un rīves jāasina ar speciālu akmeni vai ierīci.

Bet te viss ir pavisam vienkārši. Rīves asināšanai vajadzīga parasta keramikas krūze vai šķīvis. Tieši keramikas. Stikla nederēs. Lai apakšā būtu šāda strīpiņa.

Šķīvi vai krūzi apgriežu ar apakšu uz augšu. Nazi vai rīvi nedaudz samitrinu ar ūdeni un viegli pārvilku pa šo raupjo maliņu ar priekšmetu, kuru gribu uzasināt. Lēnām un galvenais – nespiežot. Lūk, tā.

Lasi vēl: Kā pareizi atbildēt uz inspektora jautājumu “Kurp jūs dodaties?”, kas nedod iespēju turpināt sarunu

Ir tikai viens svarīgs sīkums – nazi jātur 30 grādu leņķī.
Šo procedūru vajag atkārtot kādas 10 reizes, un jūs uzreiz sajutīsiet, ka nazis kļuvis ievērojami asāks.

Lasi vēl: Kā pagatavot vistas fileju, lai tā kūst mutē – mana firmas recepte, cepta cepeškrāsnī “zem kažoka”

Ja rezultāts neapmierina – atkārtojiet vēl dažas reizes. Pēc tam rīvi vai nazi vajag labi nomazgāt un noslaucīt sausu. Kā redzat, reizēm ģeniālākās lietas ir pavisam vienkāršas.

Nav jāskrien uz veikalu pēc jauniem darbarīkiem vai jāiegulda dārgās asināšanas ierīcēs – pietiek ar parastu keramikas krūzi vai šķīvi. Tagad jūsu mīļākā rīve vai nazis kalpos vēl ilgi, bet gatavošana atkal sagādās prieku. Lai virtuve vienmēr ir pilna ar ērtību un iedvesmu! Viss, var lietot un baudīt.