Investori “stāv rindā” pēc ASV augstā ienesīguma obligācijām, sagaidot FRS likmes kritumu

Maijā ASV augsta ienesīguma obligāciju fondi piedzīvoja gada lielāko pieplūdumu, ko veicināja augstāka ienesīguma pievilcība, cenu pieauguma potenciāls gaidāmā Federālo rezervju sistēmas (FRS) likmju samazinājuma apstākļos un uzņēmumu kredītriska samazināšanās.

Saskaņā ar LSEG Lipper datiem ASV augsta ienesīguma obligāciju fondi maijā piesaistīja 5 miljardus ASV dolāru, kas ir lielākais pieplūdums kopš decembra. No šā gada janvāra līdz maijam kopējais ienākošo līdzekļu apjoms sasniedza 6,1 miljardu ASV dolāru, kas ir augstākais rādītājs pēdējo trīs gadu laikā.

“Apvienojumā ar pievilcīgajiem pieejamajiem tiešajiem ienesīgumiem, salīdzinot ar 5 un 10 gadu vidējiem rādītājiem, mēs redzam investoru pārliecību, ka spēcīga uzņēmumu peļņa kopā ar mīkstinošo FRS vajadzētu radīt vidi, kurā samazinās saistību neizpildes gaidas,” sacīja Loomis Sayles portfeļu pārvaldnieks Kriss Romanelli.

Viņš arī piebilda, ka FRS likmju samazināšanas gaidas ir veicinājušas pieprasījumu pēc mainīgas likmes kredītiem, kas arvien vairāk tiek izmantoti augsta ienesīguma obligāciju fondos.

S&P Global Ratings sagaida, ka ASV spekulatīvā reitinga uzņēmumu saistību neizpildes rādītājs 12 mēnešu periodā līdz 2025. gada martam samazināsies no 4,9 % 2024. gada aprīlī līdz 4,5 %.

Analītiķi sagaida, ka zemākas procentu likmes, kas izriet no iespējamā FRS procentu likmju samazinājuma, nāks par labu augsta ienesīguma obligāciju emitentiem, uzlabojot likviditāti un mazinot naudas plūsmas ierobežojumus, kas pastiprinājušies Federālo rezervju sistēmas iepriekšējo procentu likmju paaugstinājumu dēļ.

Tomēr augsta ienesīguma obligāciju ienesīguma likmju starpību sarukums atturēja daļu ieguldītāju no naudas ieguldīšanas augsta ienesīguma obligācijās.

Federated Hermes vietējā augsta ienesīguma obligāciju tirgus grupas vadītājs Marks Durbiano (Mark Durbiano) sacīja, ka lielākais izaicinājums augsta ienesīguma obligāciju tirgum turpmākajā attīstībā ir vēsturiski šaurās kredītlikmju starpības.

“Tā kā mēs uzskatām, ka kredītlikmju starpības ir salīdzinoši tuvu visu laiku augstākajam līmenim un atspoguļo ekonomikas un inflācijas “perfektu piezemēšanos”, mēs samazinām kopējo risku mūsu augsta ienesīguma portfeļos,” viņš teica.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment