Īpašā kamermūzikas koncertā LNO uzstāsies viens no Latvijas brīnumbērniem – vijolnieks Daniils Bulajevs

Sestdien, 6. oktobrī plkst. 19.00 ar pirmo solokoncertu Latvijas Nacionālajā operā uzstāsies viens no šī brīža Latvijas spožākajiem un apdāvinātākajiem talantiem četrpadsmit gadus vecais Daniils Bulajevs. Sestdienas vakarā kopā ar koncertmeistari Lilī Sarkisjanu viņš uzstāsies opernama Lielajā zālē ar nolaistu dzelzs priekškaru, radot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai.

Jaunais mūziķis tika pamanīts plašākā sabiedrībā pirms četriem gadiem, kad vērienīgajā koncertā “Dzimuši Rīgā” ar izjustu vijoles solo Daniils sevi spilgti pieteica. Taču viņa pirmais koncerts ar kamermūzikas orķestri notika Latvijā agrak – piecu gadu vecumā, kur pēcāk jau sekoja koncerttūres ar simfonisko orķestri Maskavas Valsts konservatorijā. Šobrīd Daniils Bulajevs ir Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēknis (pedagoģe Nellija Sarkisjana), piedalījies starptautiskos mūzikas festivālos, guvis panākumus starptautiskos konkursos. Kā solists muzicējis ar daudziem ievērojamiem simfoniskajiem orķestriem un kamerorķestriem Itālijā, Ķīnā, Armēnijā, Argentīnā, Beļģijā, Šveicē, Krievijā u.c. Pie klavierēm vakarā būs Lili Sarkisjana jaunā talanta astoņus gadus pastāvīgā koncertmeistare.

Katru gadu Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze” atbalsta vairākus Latvijas kultūras notikumus un individuālus māksliniekus. Kā katra mūziķa, arī Daniila Bulajeva sapnis ir augsvērtīgs instruments – vijole, ko fonds “Paaudze” ir nodevis viņa lietošanā. Tā ir 1940. gadā izgatavotu vijole un lociņu, ko izgatavojies meistars Gaetano Parešči.

Koncerta programmā Latvijas Nacionālajā Operā izskanēs fantāzijas un parafrāzes par pazīstamākajiem operu tēmām, kā arī P.Čaikovska, J.Brāmsa, M.Ravēla, Ž Bizē un citu izcilu komponistu darbi. Lūdzam ņemt vērā, ka vietas balkonu sānos un tālākajās rindās ir ar ierobežotu redzamību. Biļetes iespējams iegādāties LNO kasēs Aspazijas bulvārī 3, Rīgā, un “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment