Īpaši noderīgs garšvielu ceļvedis: ko un kur pievienot

Katrai sevi cienošai saimniecei virtuvē ir vairāk nekā viena burciņa garšvielu, un dažkārt to skaits ir vairāki desmiti… kā nesajaukt un atcerēties, kas ar ko vislabāk sader?

Šodien sniegsim īsu ceļvedi, kas ar ko vislabāk sader kopā!

GAĻAI:

Sarkanie, melnie, smaržīgie pipari vai krustnagliņas, majorāns, timiāns, ķimenes, kurkuma, sīpoli, oregano.

PUTNU GAĻAI:

Timiāns, majorāns, rozmarīns, salvija, baziliks.

ZIVS:

Lauru lapa, baltie pipari, ingvers, sīpols, koriandrs, čili pipari, sinepes, dilles, timiāns.

GRILĒŠANAI:

Sarkanie vai smaržīgie pipari, kardamons, timiāns, majorāns, muskatrieksts, ķimenes, ingvers, čili pipari.

MEDĪJUMAM:

Sāls un pipari, timiāns, raudene, piparmētra, sarkanie pipari, kadiķi.

RAGŪ:

Sarkanie pipari, ingvers, kurkuma, koriandrs, sinepes, kardamons, ķimenes, melnie pipari, smaržīgie pipari, piparmētra, muskatrieksts, krustnagliņas.

KĀPOSTIEM:

Koriandrs, fenhelis, ķimenes, melnās sinepes.

Lasi vēl: Pavāra slepenie triki: kā izmantot cepeškrāsns režģi gastronomiskiem atklājumiem

KARTUPEĻIEM:

Koriandrs, kurkuma un asafoetida.

PĀKŠAUGIEM:

Ķimenes, asafoetida, ingvers, pipari, lavanda, piparmētra un koriandrs.

MARINĀDĒM:

Lauru lapas, kadiķi (ogas pievieno marinādēm, gatavojot medījumu un zivju gaļu), dilles zariņi ar pumpuriem, ziediem vai sēklām.

AUGĻIEM, SULĀM, KOMPOTIEM:

Kanēlis, krustnagliņas, ingvers, kardamons.

PASTETĒM:

Pipari, kanēlis, ingvers, lauru lapa, krustnagliņas, kardamons.

CEPŠANAI:

Kadiķis, kanēlis, kardamons, piparmētra, apelsīna miziņa, anīss, sezams, magones, vaniļa.

KARSTAM PIENAM:

Asie pipari, kanēlis, kardamons, safrāns.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment