Īrisu barošana pirms ziedēšanas maijā, lai tie ziedētu ilgi un krāšņi

Īrisi sāk ziedēt maija vidū, un zemu augošie pierobežas jau ir uzziedējuši saulē. Es gribu, lai īrisi ziedētu ilgu laiku, un tāpēc tie ir jābaro.

Vasarnieku vidū valda viedoklis, ka īrisi aug tieši tā, bez mēslošanas, bet man ir ar ko salīdzināt, es īrisus audzēju jau ilgu laiku. Savulaik, kad bērni bija mazi, puķēm, protams, neatlika laika, un īrisi auga paši.

Ja salīdzina ziedošos īrisus, kurus baro un dzirdina, un tos, kas aug vientuļi pie žoga, tad nav par ko runāt. Ikviens redzēs atšķirību ziedēšanas sulīgumā, nevis par labu tiem, par kuriem nav rūpes.

Lasi vēl: Jauna kabaču recepte: tie ir garšīgāki nekā vienkārši cepti

Īrisi barojas pavasarī maijā.

Laikā, kad īrisi tikai sāk augt, aprīlī mums tos apstrādāju ar koksnes pelniem, izkaisu pelnus pa krūmiem un sekli irdenu. Kam tas paredzēts? Bārdaini īrisi slikti aug skābās augsnēs, un koksnes pelni sārmina augsni.

Turklāt apstrāde ar koksnes pelniem saglabā īrisu veselību, aizsargā ziedus no kukaiņu kaitēkļiem un patogēniem, kā arī ir lielisks minerālmēsls. Bez galvenajām uzturvielām koksnes pelnos ir arī visa periodiskā tabula – mikroelementi.

Kad maijā sāk ziedēt īrisus, varat tos barot ar azofosku, tas nodrošinās spilgtu un ilgstošu ziedēšanu. Rievās ap ziediem iesmērēju mēslojumu, ja tas ir liels īrisu krūms, tad 1 ēdamkaroti mēslojuma, ja mazs krūms, tad pietiek ar vienu tējkaroti.

Jums ir jābaro mitra augsne, no rīta labi laistiet, un vakarā es iekaisu mēslojumu vagās. Es to pārklāju ar augsni, nav nepieciešams izliet mēslojumu ar ūdeni. Ar šo barību īrisiem pietiks līdz ziedēšanas beigām.

Īrisu saknes ir seklas, tāpēc rievu veidojam rūpīgi, lai tās nepieskartos, ja īrisi nav apgriezti kopš rudens, tad ziemā ir jānoņem visas izžuvušās lapas svari, lai izvairītos no sli**bām.

Lasi vēl: Tagad neviena mazgāšana, neiztiek bez maisiņa. Es jums parādīšu veidu, kā padarīt lietas vēl tīrākas un ietaupīt veļas mazgāšanas līdzekļus.

Pirms pilnas augšanas sezonas sākuma īrisus var sadalīt un stādīt pavasarī. Ja tas tiek darīts pēc ziedēšanas, tad ne agrāk kā 6 līdz 8 nedēļas. Man ir ērtāk, ja nepieciešams, pavasarī stādīt īrisus. Ja jūs to darāt aprīļa sākumā, tie joprojām var ziedēt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment