Reiz es savam vīram jokojot pagatavoju šo nesaldināto uzkodu kūku. Viņš nav desertu cienītājs, viņam tiek pasniegta tikai gaļa. Bet ēdiens sanāca tik veiksmīgs, ka tagad to pasniedzu uz svētku galda! Un katru reizi šķīvis ar šo uzkodu tiek iztukšots pirmais.
Grūti noticēt, bet tik skaista un apetīti rosinoša uzkoda no vistas gaļas un sēnēm ir pagatavojama elementāri vienkārši. Jums pagatavošanai vajadzēs veltīt pusstundu. Bet cik grūti ir sagaidīt, kad ēdienu no ledusskapja varēs izņemt un nobaudīt! Šo gardumu gribas apēst jau salikšanas stadijā.
Kā pagatavot nesaldinātu uzkodu kūku ar sēnēm un vistu
Ja jums nav mazas formas sēņu kūkas salikšanai, varat izmantot parastu foliju! Vienkārši salociet to vairākās kārtās un izveidojiet taisnstūri, kurā tiks saliktas sastāvdaļas. Alternatīvi šo uzkodu kūku var veidot traukā, kas pārklāts ar foliju.
Precīzas sastāvdaļas atradīsis raksta beigās!
Ķeramies klāt receptei!
Pagatavošanas gaita:
Sīpolu smalki sagrieziet un nosūtiet uz pannas, kas sakarsēta ar saulespuķu eļļu un sviestu. Dārzeņus pasutina.
Sēnes sagriež šķēlēs, atstājot dažas skaistas galviņas uzkodas dekorēšanai. Sagrieztās sēnes pievieno sīpoliem. Pievieno timiānu, čili piparus un sāli. Maisa un cep, līdz sēnes ir gatavas.
Vārītu vistas šķiņķi smalki sagrieziet.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk