Istabas augi, kas “apēd” pelējumu, sēnītes un kondensātu mājoklī

Sansevjēra jeb līdakaste

Sansevjēra jeb līdakaste ir viens no populārākajiem istabas augiem. Tās garās blīvās lapas lieliski absorbē lieko mitrumu mājā. Augs labi jūtas telpās ar spilgtu gaismu un siltu temperatūru. To var ievietot pat vannas istabās, kur papildus cīņai ar pelējumu tas noņems arī toksiskos izgarojumus no tīrīšanas līdzekļiem.

 

Angļu efeja

Angļu efeja ir mūžzaļš augs, kas ideāli piemērots vannas istabai vai virtuvei. Augs dod priekšroku mitram gaisam, nemīl tiešus saules starus. Zinātnieki ir pierādījuši, ka šis augs ir dabisks gaisa filtrs. Tas noņem smagos savienojumus, piemēram, benzolu, formaldehīdu un trihloretilēnu. Aprūpē tas ir nepretenciozs, tāpēc to nav nepieciešams bagātīgi laistīt.

Palmas

Šie eksotiskie augi ar sulīgām lielām lapām lieliski cīnās ar pelējumu. Un tās rotā jebkuru interjeru.

To milzīgās lapas absorbē visu lieko mitrumu telpā un attīra gaisu no kaitīgiem smagajiem savienojumiem. Tāpat palmas bieži var atrast biroja telpās, kur ir liels cilvēku pūlis. Tās neitralizē sliktās smakas.

Lasi vēl: Atsvaidzinoša aukstā zupa ar kvasu

Daba ir visuzticamākais aizstāvis pret kaitīgām baktērijām. Tāpēc, ja stūrī redzi pelējumu, skrien uz ziedu veikalu.

Šos augus var iegādāties jebkurā reģionā. Tie ir nepretenciozi, bet tajā pašā laikā estētiski iederas jebkurā interjerā.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment