Ar katru dienu rodas jautājumi – bet vai vienmēr ir iespējas saņemt atbildi? Te runāsim par izcilu sastāvdaļu kombināciju un kā to pagatavot!
Viltotie tīteņi ar tītara gaļu un tomātu mērci ir lielisks klasiskās virtuves mūsdienīgs interpretācijas piemērs.
Sastāvdaļas, ko izmanto, lai pagatavotu viltotos tīteņus ar tītara gaļu un tomātu mērci, ir veselīgas un barojošas. Tītars ir liesa, olbaltumvielām bagāta gaļa, kas lieliski kombinējās ar rīsiem un tomātu mērci. Savukārt rīsi bagātina ēdienu ar ogļhidrātiem un padara to bagātīgu. Tomātu mērce piešķir ēdienam saldskābo garšu un padara to bagātīgu un aromātisku.
Viltotie tīteņi ar tītara gaļu un tomātu mērci ir ne tikai gards un barojošs ēdiens, bet arī interesants kulinārijas eksperiments. Šī klasisko sastāvdaļu kombinācija veicinās kulinārijas radošumu. Nebaidieties eksperimentēt un atklāt jaunas garšas – tā dzimst īsti kulinārijas šedevri!
Viltotie tīteņi ar tītara gaļu un tomātu mērci pagatavošana neprasa daudz laika vai pūļu. Šī ir lieliska ideja ātrām un gardām vakariņām vai pusdienām. Ēdiens būs īpaši pievilcīgs gaļas ēdienu cienītājiem, taču tajā pašā laikā vieglāks un diētiskāks par klasiskajiem viltotiem tīteņiem.
Pagatavošanas laiks – 1 stunda un 15 minūtes
Porciju daudzums – 4 porcijas
Sastāvdaļas
Baltie kāposti – 300 g
Sīpols – 1 gab
Burkāns – 1 gab
Malta tītara – 450–500 g
Rīsi – 100 g
Olu – 1 gab
Sāls – pēc garša
Malti melnie pipari – pēc garšas
Dārzeņu eļļa – 2–3 ēd.k. karotes
Tomāti savā sulā – 400 g
Tomātu pasta – 1 ēdamkarote
Saldā paprika – 1 tējkarote
Kaltēti malti ķiploki – ½ tējkarote
Ūdens – 300-400 mililitri
Pagatavošana
Smalki sagriež kāpostus. Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 7-10 minūtēm. Liek caurdurī, lai notecinātu šķidrumu.
Sīpolu sagriež mazos gabalos. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
Malto gaļu sajauc ar rīsiem, dārzeņiem, olu, sāli un pipariem. Veido noapaļotus gabalus.
Tomātus savā sulā samaļ blenderī. Pievieno tomātu pastu, ķiplokus un papriku. Pārlej ar verdošu ūdeni. Samaisa un uzvāra.
Pannā liek viltotos tīteņus. Ielej mērci. Kad uzvārās, pārklāj ar vāku un atstāj uz mērenas uguns 35–40 minūtes.