Īsts mājas bekons, kuru nav kauns likt uz svētku galda

Vai atceries, kā vecajās britu un amerikāņu filmās galvenais varonis pompozi cepa kraukšķīgus bekona gabaliņus ar olu kulteni? Tagad veikalos ir plaša bekona izvēle, bet kvalitāte ne vienmēr ir tā labākā. Tāpēc šodien paši pagatavosim bekonu mājas apstākļos. Bez garšas pastiprinātājiem vai emulgatoriem.

Patiesībā visgrūtākais ir sagriezt speķi tik plānās šķēlēs. Lielveikali tos sagriež šķēlēs īpašās mašīnās un iepako porcijās. Mājās būs labi jānoasina naži un jāuzticas savām prasmēm. Bet pat tad, ja šķēles sanāks biezākas, tas nekas!

Mājas bekons

Sastāvdaļas:

  • 1,1 kg cūkgaļas vēders
  • 22 g sāls
  • 11 g nitrīta sāls
  • 11 g cukura
  • 2 tējkarote melnie pipari
  • 2 tējkarote sausa adžika
  • 0,5 tējkarote muskatrieksts
  • 1 tējkarote sauss malts timiāns
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 3 lauru lapas

Pagatavošana:

Mājās gatavota bekona skaistums ir tāds, ka jums nav jāizvēlas skaistākie cūkgaļas gabaliņi. Gluži pretēji, paņemiet lētāko daļu. Protams, tai jāsastāv ne tikai no taukiem. Gaļas slānis arī ir vajadzīgs, vismaz neliels. Noskalo gaļu un nosusina ar papīra dvieļiem.

Sagatavosim maisījumu. Lai to izdarītu, ņem dziļu trauku un sajauc adžiku, cukuru, piparus, divu veidu sāli, muskatriekstu, timiānu, lauru lapu un ķiplokus, kas tikko izlaisti caur presi. Var visu ar karoti nedaudz sajaukt un ļaut nostāvēties apmēram 5 minūtes, līdz aromāti pilnībā atklājas un saplūst vienā simfonijā.

Tagad iesmērē gaļu ar mūsu garšvielu maisījumu. Ar rokām apviļājiet cūkgaļu garšvielās un ietiniet to tīrā maisiņā. Der arī cepšanas maiss vai vismaz pārtikas plēve. Topošo bekonu ieliekam ledusskapī tieši uz 4 dienām. Katru vakaru bekons ir jāapgriež uz otru pusi. Tas palīdzēs marinādei labāk uzsūkties.

Kad pagājušas 4 dienas, gaļu izņemam un ar papīra dvieļiem noslaukām no garšvielu paliekām. Ir pienācis laiks gatavot. Mēs ieliekam cūkgaļu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 100 grādiem. Mēs turpinām gatavot bekonu 3 stundas. Izņemam, sagriežam un baudām rezultātu. Kas tā būs par maltīti!

 

COMMENTS

Leave a Comment