Īsts rudens gardums: ķirbju siera kūka

Ķirbis ir populārākais rudens sezonas dārzenis. Ķirbju biezenis pildījumā padarīs siera kūku maigu, gaisīgu, piešķirs intensīvu krāsu, bet garša būs lieliska!

Pagatavošanai būs nepieciešams:

  • 100 grami cepumu
  • 50 grami sviesta
  • 15 grami kakao pulvera
  • 400 grami krēmsiera
  • 200 grami ķirbju biezeņa
  • 100 grami pūdercukura
  • 2 vistas olas
  • 50 grami skāba krējuma
  • 25 grami kukurūzas cietes
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 1 liela apelsīna miziņa

Pagatavošana:

Šī deserta sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā, tāpēc izņemiet produktus no ledusskapja jau iepriekš un atstājiet tos uz galda vismaz 20-30 minūtes. Vispirms jāsagatavo siera kūkas pamatne. Biskvīti jāsasmalcina, jāsajauc ar kausētu sviestu un kakao, lai bāze iegūtu skaistu brūnu krāsu un šokolādes garšu.

Ņem formu, kuras diametrs ir 18-20 cm (var veidot arī lielāku, bet tad siera kārta iznāks zemāka), izklāj ar cepamo papīru, tad izklāj cepumu drupatas, veidojot dibenu un sānus. Izlīdziniet un ielieciet formu cepeškrāsnī, kura ir uzkarsēta līdz 180 grādiem pēc Celsija, uz 10 minūtēm, lai smilšu pamatnei būtu laiks sastingt.

Lai pagatavotu pildījumu, bļodā sajauc ķirbju biezeni (var izmantot jau gatavu vai arī ķirbi cepeškrāsnī cept folijā un pēc tam sasmalcināt ar blenderi), pūdercukuru, vaniļas cukuru un apelsīna miziņu. Visu labi samaisa un tad pievieno krēmsieru. Lai pildījumu padarītu viendabīgu, izmantojiet rokas blenderi, bet varat arī maisīt ar lāpstiņu, kā vien vēlaties.

Lasi vēl: Kā pagatavot visgaršīgāko kafiju. 10 pieredzējušu kafijas dzērāju padomi

Pēc kārtas pievienojiet vistas olas, pēc katras olas pievienošanas maisījumu kārtīgi samaisot, tad pievienojiet skābo krējumu un cieti. Rezultātam jābūt maisījumam ar viendabīgu konsistenci, bez gabaliņiem un gaisa burbuļiem, līdzīgam ļoti mīkstam un zīdainam sviestam.

Izņem mīklas pamatni no cepeškrāsns, ļauj tai atdzist, pēc tam tajā liek pildījumu un viegli izlīdzina ar lāpstiņu. Samaziniet cepeškrāsns temperatūru līdz 150 grādiem, novietojiet formu uz režģa un zem tā novietojiet cepamo paplāti ar ūdeni – tas ir, lai siera kūka cepšanas laikā nesaplaisātu.

Cep desertu 60 minūtes, pēc tam izslēdz cepeškrāsni un atstāj to iekšā vēl pusotru stundu. Pēc tam siera kūku izņem no formas, pārliek to uz plakana šķīvja un liek ledusskapī uz nakti – tai labi jāatdziest. Ja vēlaties, varat dekorēt ar putukrējumu.

Leave a Comment