Īsts šedevrs – kā pagatavot leģendāro Kijevas torti mājas apstākļos

Kijevas kūka, kas tika izgudrota 1965. gadā, kļuva par īstu hitu un tiek gatavota vēl šodien.

Šodien veikalu plauktos var atrast desmitiem šī deserta šķirņu. Un jūs varat mēģināt to pagatavot mājās.

Sastāvdaļas kūkas kārtām

8 olu baltumi

360 g cukurs

200 h grauzdēti lazdu rieksti – 200 g (var izmantot arī Indijas riekstus un valriekstus);

2,5 ēdamkarotes kukurūzas ciete

2,5 ēdamkarotes milti

Sastāvdaļas šarlotes krēmam

6 olu dzeltenumi

150 g pūdercukurs

200 g sviests

1 glāze piens

2-3 ēdamkarotes kakao

Vanilīns pēc garšas

Sastāvdaļas sviesta krēmam

1/2 paciņa (100 g) sviests

200 g kondensētais piens

Kūkas pagatavošanas gaita

Ieteicams izmantot metāla trauku olu baltumu saputošanai, lai pagatavotu kūkas kārtas. Trauks ir rūpīgi jāizmazgā un jāizslauka, tas pats attiecas arī uz miksera slotiņām. Lai no trauku virsmas noņemtu liekos taukus, tos noslauka ar citrona sulu.

No norādīto sastāvdaļu daudzuma jāsagatavo divas kūkas pamatkārtas, tāpēc visas sastāvdaļas sadala divās daļās. Iepriekš grauzdētus lazdu riekstus (vai citus riekstus pēc savas izvēles) sasmalcina blendera bļodā. Sasmalcinātajiem riekstiem jāpievieno kukurūzas ciete un kviešu milti.

Ar mikseri sakuļ 4 olu baltumus līdz veidojas biezas un stingras putas. Pakāpeniski pievienojot pusi cukura. Pievieno pusi riekstu maisījuma saputotajiem baltumiem un viegli samaisa ar lāpstiņu kustībā no augšas uz leju. Uz pergamenta papīra ar zīmuli uzzīmējiet tāda diametra apli, kādu vēlaties, lai veidojas kūka.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment