Uzlieciet pergamentu uz cepšanas paplātes ar uzzīmēto pusi uz leju un izklājiet sagatavoto olu baltuma maisījumu ar riekstiem, to viegli izlīdziniet. Uzklātajam masas daudzumam jābūt apmēram 1-1,5 reizes mazākam par vēlamā gatavā kūkas gabaliņa diametru, jo cepšanas laikā kūkas pamatkārta palielināsies.
Kūku cep 20 minūtes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā. Pēc tam temperatūru samazina līdz 150°C un turpina cept vēl aptuveni 2 stundas. Kad pirmā kūkas kārta ir pagatavota, sāciet putot baltumus otrajai kūkai. Vislabāk kūkas kārtas cept iepriekšējās dienas vakarā, jo vēlams, ka izceptās kārtas pilnībā atdziest istabas temperatūrā un kādu brīdi nostāvas.
Sagatavojiet Šarlotes krēmu. Katliņā ielej 2/3 piena un pievieno cukuru. Vāra uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Maisījumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atsevišķā bļodā sakuļ olu dzeltenumus un pievieno tiem pārējo pienu. Pievienojiet dzeltenumu un piena maisījumam piena un cukura maisījumam un vāriet līdz vārīšanās temperatūrai, intensīvi maisot.
Maisījumam vajadzētu sabiezēt, bet tajā nedrīkst būt gabaliņu. Mīkstu sviestu (istabas temperatūras) saputo ar mikseri un pakāpeniski pievieno mūsu atdzesētajam maisījumam. Beigās pievieno vanilīnu uz naža gala un kakao. Ar mikseri saputo līdz viendabīgai masai, pēc tam krēmu uz stundu ievieto ledusskapī.
Un pagatavojiet sviesta krēmu. Atstājiet sviestu istabas temperatūrā, tiklīdz tas kļūst mīksts, sāciet gatavot krēmu. Sviestu saputo ar mikseri ar lielu ātrumu, pakāpeniski pievienojot kondensēto pienu, līdz iegūst viendabīgu krēmu.
Atdzesētās kūkas kārtas viegli apgriež gar malām ar nazi. Šos atgriezumus pēc tam pārvērš drupatās, kas noderēs kūkas apkaisīšanai. Pārziež kūkas kārtu ar Šarlotes krēmu. Pēc tam pārklāt kūku virsu un sānus ar sviesta krēmu, izlīdzinot visas nelīdzenumus. Apkaisa kūkas malas ar iepriekš sagatavotajām drupatām. Ar atlikušo sviesta krēmu izrotā kūku. Tad kūku uz kādu laiku ievietojiet ledusskapī.
Tevi noteikti interesēs
- 6 veidi, kā vecajam viedtālrunim piešķirt otru dzīviby Anete Vītola
- Migla, lietus, dūmaka… tomēr gaidāmas arī izmaiņas: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar laika prognozi nākošajai nedēļaiby Laura Blūma
- Pieredzējuši dārznieki janvārī sēj šīs puķes: ja nokavēsiet, dobēs tās tās sāks ziedēt ar krietnu novēlošanosby Laura Blūma