Uzlieciet pergamentu uz cepšanas paplātes ar uzzīmēto pusi uz leju un izklājiet sagatavoto olu baltuma maisījumu ar riekstiem, to viegli izlīdziniet. Uzklātajam masas daudzumam jābūt apmēram 1-1,5 reizes mazākam par vēlamā gatavā kūkas gabaliņa diametru, jo cepšanas laikā kūkas pamatkārta palielināsies.
Kūku cep 20 minūtes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā. Pēc tam temperatūru samazina līdz 150°C un turpina cept vēl aptuveni 2 stundas. Kad pirmā kūkas kārta ir pagatavota, sāciet putot baltumus otrajai kūkai. Vislabāk kūkas kārtas cept iepriekšējās dienas vakarā, jo vēlams, ka izceptās kārtas pilnībā atdziest istabas temperatūrā un kādu brīdi nostāvas.
Sagatavojiet Šarlotes krēmu. Katliņā ielej 2/3 piena un pievieno cukuru. Vāra uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Maisījumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atsevišķā bļodā sakuļ olu dzeltenumus un pievieno tiem pārējo pienu. Pievienojiet dzeltenumu un piena maisījumam piena un cukura maisījumam un vāriet līdz vārīšanās temperatūrai, intensīvi maisot.
Maisījumam vajadzētu sabiezēt, bet tajā nedrīkst būt gabaliņu. Mīkstu sviestu (istabas temperatūras) saputo ar mikseri un pakāpeniski pievieno mūsu atdzesētajam maisījumam. Beigās pievieno vanilīnu uz naža gala un kakao. Ar mikseri saputo līdz viendabīgai masai, pēc tam krēmu uz stundu ievieto ledusskapī.
Un pagatavojiet sviesta krēmu. Atstājiet sviestu istabas temperatūrā, tiklīdz tas kļūst mīksts, sāciet gatavot krēmu. Sviestu saputo ar mikseri ar lielu ātrumu, pakāpeniski pievienojot kondensēto pienu, līdz iegūst viendabīgu krēmu.
Atdzesētās kūkas kārtas viegli apgriež gar malām ar nazi. Šos atgriezumus pēc tam pārvērš drupatās, kas noderēs kūkas apkaisīšanai. Pārziež kūkas kārtu ar Šarlotes krēmu. Pēc tam pārklāt kūku virsu un sānus ar sviesta krēmu, izlīdzinot visas nelīdzenumus. Apkaisa kūkas malas ar iepriekš sagatavotajām drupatām. Ar atlikušo sviesta krēmu izrotā kūku. Tad kūku uz kādu laiku ievietojiet ledusskapī.
Tevi noteikti interesēs
- “Latvijā viss ir labāk! Viss, kas man vajadzīgs”: Vāciete pārcēlās uz šejieni un nekad nevēlas doties mājās – stāstu kāpēc
- Šie “atkritumi” jūsu dārzā ir visīstākais dārgums, ko gudri dārznieki nekad neizmet
- ”Es pazaudēju 3000 eiro”: no 1.oktobra tiek ieviesta jauna shēma saistībā ar krāpniekiem
- Uzvāri Rozmarīnu katlā: vienkāršs paņēmiens, kas var mainīt tavu ikdienu
- Automašīnas krāsa kā personības atspoguļojums: likumsargi atklāja kādas krāsas automašīnas izvēlas tieši agresīvi braucēji
- Māra izaudzināja dēlu viena pati – Ropažos viņa strādāja bez brīvdienām: kad Mārtiņš pieauga, viņš devās studēt uz Rīgu…