Arančini ir cepts risoto vai rīsu bumbiņas. Šis noteikti ir viens no gardākajiem veidiem, kā izlietot ēdienu pārpalikumus.
Pildījumam izmanto gaļu, sieru, zaļos zirnīšus vai zivis, un tad bumbiņas apviļā rīvmaizē. Par to, kā pagatavot itāļu arančini ar tunci, lasiet tālāk.
Sastāvdaļas
200 g rīsi
400 ml ūdens
1 tunča konservs
70 g mocarella
2 olas
100 g milti
100-150 g baltā rīvmaize
Augu eļļa cepšanai
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Lai pagatavotu panētas rīsu bumbiņas, vispirms rīsi jāuzvāra, pārslas pārlejot ar 400 ml ūdens. Vārot rīsi palielinās līdz 600 g. Pēc atdzesēšanas rīsus sajauc ar 1 olu, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.
Lai pagatavotu tunča pildījumu, noteciniet šķidrumu un pēc tam ar dakšiņu sasmalciniet zivi mazos gabaliņos. Mocarella jāsagriež mazos kubiņos vai jāsarīvē. Šāda veida siers pildījumu padara īpaši garšīgu, taču var izmantot cita veida produktu.
Panēšanai atsevišķā bļodā sakuļ olu, bet citā bļodā atsevišķi ieber miltus un rīvmaizi. Lai izveidotu rīsu bumbu, izmantojiet apmēram 2 ēdamkarotes. Rīsu masai jāveido plakana kūka, kuras centrā liek 1 tējkaroti tunci un mocarellu. Pildījumam var izmantot arī gaļas konservus, šķiņķi vai ceptas sēnes.
Pēc tam “kūkas” malas rūpīgi jāietin un jāveido bumbiņa. Lai atvieglotu darbu ar rīsiem, ieteicams samitrināt rokas ar ūdeni. Lai panētu arančini, pārmaiņus iemērciet rīsu bumbu miltos, iemērciet olā un pēc tam apviļājiet rīvmaizē. Lai rīsu bumbiņu garoza būtu kraukšķīga, labāk izvēlēties rupju rīvmaizi.
Arančini parasti fritē. Lai to pagatavotu, katliņā vai fritētājā jāielej pietiekami daudz augu eļļas, lai bumbiņas būtu iegremdētas šķidrumā. Kad arančini ir zeltaina garoza, tie jāņem ārā un jāpārnes uz salvete. Tas palīdzēs noņemt liekos taukus un padarīs ēdienu garšīgāku.