Galvenais itāļu salātu nemainīgais produkts ir makaroni. Pagatavojiet itāļu makaronu salātus mājās un izbaudiet iegūto garšu.
Ir daudz recepšu itāļu makaronu salātu pagatavošanai. Salātos iekļauto produktu sastāvs var atšķirties atkarībā no jūsu vēlmēm, tāpēc, ja kāda no šajā receptē iekļautajām sastāvdaļām jums nepatīk, varat to droši izņemt vai aizstāt ar ko citu. Salātu pagatavošana aizņems vien 40 minūtes.
Sastāvdaļas itāļu makaronu salātiem (10 porcijām)
300 grami makaroni
4 vistas olas
400 grami majonēze
200 grami sēnes (marinētas)
4 marinēti gurķi
4 svaigi gurķi
300 grami desa
1 konservētas kukurūzas kārba
200 grami tomāti
Sāksim gatavot itāļu makaronu salātus
Sālītā ūdenī izvāra makaronus. Liek caurdurī, nosusina, liek salātu bļodā, apslaka ar olīveļļu un apmaisa. Novāra olas, nomizo un sagriež strēmelītēs. Liek salātu bļodā.
Svaigos gurķus un marinētos gurķus nomizo un sagriež strēmelītēs. Pārnes uz salātu bļodu. Arī tomātus nomazgā, nosusina un sagriež strēmelītēs. Pārnes uz salātu bļodu.
Sēnes sagriež strēmelītēs un pievieno sastāvdaļām salātu bļodā. Desu sagriež strēmelītēs un pievieno salātu bļodiņai. No konservētās kukurūzas notecina šķidrumu un ieber kukurūzu salātu bļodā. Visas saņemtās sastāvdaļas sajauc salātu bļodā un pievieno majonēzi. Kārtīgi samaisa.
Gatavojot salātus, ieteicams izmantot īsus makaronus – fusilli, penne, farfalle vai citu veidu, kas labi tur formu un spēj noturēt mērci. Makaroni tiek vārīti līdz al dente, lai tie būtu viegli košļājami un neizjuktu sajaukšanas laikā.
Salāti var būt krēmīgi (ar majonēzi, krējumu vai jogurtu) vai viegli (ar olīveļļu, citronu sulu vai etiķi). Bieži pievieno svaigus garšaugus, piemēram, pētersīļus, baziliku vai dilles, lai piešķirtu svaigumu.